Källarsvalka i värmeböljan!

Varje gång vi är i källaren och kommer upp igen i våningsplan så är temperaturskillnaden påtaglig i den här värmeböljan. Riktigt lagom där nere och runt + 30 här oppe. Jag funderade en stund om det skulle gå att "frakta" den svala luften oppåt. Vi testade att sätta fläkten ner i trappen. Och det funkar faktiskt,  flera grader kallare i våningsplan!

Kommentarer
Postat av: Marie

Det var smart gjort! Vi klarar oss ganska bra här i norrland ändå. Här uppe bor vi i ett puts hus vilken inte är lite känslig för temperaturerna. Huset släpper inte in värmen på sommaren och håller värmen inne på vintern, på så vis är det ett mkt bra hus. Hemma har vi ju precis som ni ett trähus och de har ju en benägenhet att släppa in all värme den kommer åt. Vi hade 32 grader hemma i köket igår när alla dörrar och fönster var stängda och här uppe har vi ungefär 26 grader på dagarna med stängda dörrar och fönster. En temperaturskillnad på ca 6 grader och det känns galet mycket. Hemma har vi ju dessutom en övervåning (som maken och jag sover på) som är ännu varmare. Jag är verkligen glad att vi är här uppe just nu, jag förstår inte hur vi skulle kunna sova hemma annars. Vi hade fått åka och köpa en AC till övervåningen. Vi hade en förut men den har gått sönder. Den var dock jättebra och gjorde verkligen sitt jobb. Vi "blåste ut" hela sovrummet varje kväll innan vi gick och la oss. Efter att den gick sönder har det inte varit så varmt att vi har behöv ngn ny, men i år hade vi som sagt behöv köpa en om vi hade varit hemma. Som det ser ut just på så har den värsta värmeböljan klingat av innan vi är hemma igen. :-)

Svar: Det har jag inte tänkt på att det kan vara skillnad i värmeinsläpp i olika sorters hus. Men du har rätt i att det känns som om vårt trähus magasinerar värme. Med över 30 plus inne så går det nästan inte att sova alls. Nu är det tack o lov inte så varmt längre på nätterna, så med öppet fönster blir det lagom sovtemp. Just nu är det dagarna som är dilemmat men med fläkten i trappan funkar det hyfsat. Vi har ju hel källarvåning (tyvärr) så det finns svala kubikmetrar luft att skicka opp. Ha det fortsatt gott på semestern!
Inga Magnusson

Postat av: Znogge

Så smart! Man får ta till alla hjälpmedel och knep för att få det lite svalare inomhus!

Trevlig fredag!

2014-07-25 @ 10:03:07
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Kerstin Dahl-Blomquist

Detta får vi prova!

2014-07-25 @ 10:08:59
Postat av: Veiken

Jag brukar vara glad över att jag inte har källare längre, men nu skulle jag vilja ha en som är rejält sval!

Svar: Ja om man nu har en källare så är det lika bra att utnyttja den. Fast jag ångrar att vi byggde den förstås.
Inga Magnusson

2014-07-25 @ 20:43:23
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: tant Hannele

Vi stänger fönstren dagtid, släpper inte in varm luft.

2014-07-27 @ 08:04:11
URL: http://hannelesbibliotek.blogspot.se
Postat av: Inger Maryissa

Ser ut att vara ett toppen-ställe att ställa fläkten på
och ja, det blev verkligen varmt denna sommar och inomhus

2014-08-08 @ 14:06:10
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback