Bättre för låginkomsttagare i Sverige!

"Sveriges låginkomsttagare har fått stora inkomstlyft och förmögenhetsskillnaderna är historiskt sett låga. Spridningen av löner och disponibla inkomster är oförändrad under senare år. Men mediebilden har fjärmat sig oförsvarligt långt från fakta.

Inga andra låginkomsttagare inom EU-15 har kunnat tillgodogöra sig en lika stor ökning av sina inkomster som de svenska sedan 2006. Det visar en unik och jämförbar sammanställning från EU:s statistikorgan Eurostat."

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sveriges-fattiga-har-fatt-det-storsta-inkomstlyftet-i-eu_3646432.svd

Detta är ett citat från ekonomiprofessor Stefan Fölster, som studerat en sammanställning i EU. Intressant när fakta inte alls stämmer med den mediebild som målas upp, speciellt i nuläget före ett val. Jag gillar Sverige, det är ett bra land. Samtidigt tänker jag efter: Vågar man säga det? Eller ens  tänka så? Man riskerar förstås att både bryta mot Jantelagen och bli anklagad för osund nationalism / främlingsfientlighet eller nåt liknande.


Kommentarer
Postat av: Veiken

Allt är inte bra i Sverige, det ska alla veta, men jag älskar mitt land. Det måste vara en mänsklig rättighet att vara stolt över sitt land! Då är vi två! :)

Svar: Skönt att vi är två som vågar tycka att Sverige är ett bra land. Därmed inte sagt att allt är perfekt, men var hittar man det. Jag gillar den omtanke om medmänniskor som finns i Sverige bland vanliga människor, jag gillar tryggheten och naturen. Sen kan jag bli sur på media som förmedlar en felaktig bild för att nå vissa syften. Det är inte schysst.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback