Nunna födde barn ...

... visste inte innan att hon var gravid. Livet är fullt av mirakel och alla barn är givetvis välkomna till livet!
http://www.expressen.se/nyheter/nunna-fodde-son/
Fast egentligen borde det inte kunna hända, vare sig att en nunna får barn eller att hon inte vetat om graviditeten. Alla som har varit gravida vet hur svårt det skulle vara att förneka.
 
400 präster har stängts av från jobbet pga övergrepp mot barn. Det låter väldigt många även om jag inte vet hur många präster det finns. Kan det verkligen vara procentuellt sett så många i en normalbefolkning som begår barnövergrepp, eller har de med såna böjelser samlats inom den katolska kyrkan i tron att de varit skyddade?  För så har det nog varit tidigare, kyrkan har omplacerat och inte anmält för att undvika skandal. Detta är första gången kyrkan erkänner antalet. För barnens skull tur att det i så fall är slut på det skyddet med den nye påven.
http://www.svt.se/nyheter/varlden/paven-stangde-av-400-praster-for-overgrepp-mot-barn
 
Den katolska kyrkan har haft ett komplicerat förhållande till barn och sex, men kanske skulle det bli bättre med större öppenhet,  kanske ett frivilligt celibat och en större vaksamhet mot pedofiler.

Kommentarer
Postat av: tant Hannele

sånt har alltid förekommit, det fanns tydligen ibland tunnlar mellan munkkloster och nunnakloster.

Svar: Oj då, det visste jag inte. Luktar dubbelmoral!
Inga Magnusson

Postat av: Lennart Carlstedt

Antalet katokska präster var år 2009 408 024.

Dn nye påven verkar ha många nya tankar. Det senaste jag hörde var att mammorna gärna får amma när de uppehåller sig i Sixtinska kapellet och att han döpte ett barn vars föräldar hade vits borgerligt. Men bäst är väl at han inte vill ha lyxbilar (han sålde nyligen sin HarleyDavidson för välgörande ändamål) och tycker att kyrkan ska välkomna homosexuella och fokusera mindre på abort och preventivmedel. Med tanke på antalet katoliker i världen är det inte oviktigt vem som sitter på Den heliga stolen. Heja Franciskus!

Svar: För oss i Sverige är kyrkan inte viktig men du har rätt i att katolska kyrkan har ett stort inflytande i många länder, det är viktigt hur man förhåller sig i olika frågor. Det blir ett praktiskt och moraliskt rättesnöre. Den nye påven verkar sympatisk genom att han tar aktivt avstånd från världslig flärd på olika sätt.
Inga Magnusson

2014-01-18 @ 23:23:41
Postat av: Znogge

Även nunnor är bara människor tydligen. Sedan förstår jag inte hur man kan vara ovetande. Jag noterade en del förändringar som var svåra att blunda för...

Trevlig söndag!

2014-01-19 @ 12:22:44
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Inger Maryissa

Tycker detta är lite roligt det med nunnan som födde barn och inte visste att hon var gravid.
jag skojade lite på Facebook om det och skrev att...antagligen ;-) de inte har sexualundervisning i klostren, och därför inte visste hur barn kom till ;-)

men samtidigt känns det som det ligger något mycket allvarligare i det hela.....vad som egentligen har hänt....

ja, det är fruktansvärt med dessa övergrepp mot barn som präster utfört inom den katolska kyrkan
och ja,
tror också att det skulle hjälpa med en större öppenhet och frivilligt celibat och en större vaksamhet mot pedofiler
för en sån instängd miljö kan inte vara hälsosam på något sätt.

2014-01-19 @ 22:43:17
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback