Kommunalråd ...

.... i Årjäng var Roland erbjuden att bli idag, t.f. visserligen, men ändå. ;-))  Katarina (c) lämnade jobbet igår och då inträdde vice ordf i KS  Esbjörn Andersson (m) som kommunalråd. Men han hoppar av idag och lämnar ( m) eftersom han tycker att partiet numera tagits över av en grupp politiker som står för en sorts bypolitik som går ut frän västkanten i kommunen. Han är också kritisk till hur majoriteten i BUN hanterat sitt uppdrag, ansvarslös ekonomi menar han, kritisk till det egna partiets stöd till detta och KS: beslut när det gäller skolfrågan. Detta kan man läsa i våra värmländska tidningar. Han stödjer i stort centerns agerande i kommunpolitiken den senaste tiden. Den som får erbjudande när vice också avgår är den som funnits med längst i Kommunstyrelsen. Och det var Roland. Fast han tackade artigt men bestämt  nej, vilket kanske inte var helt oväntat. 
 
Sen kom budet  till Tina Kristiansson (s) och hon kommer att ta uppgiften fram tills fullmäktige har hunnit bereda och besluta om en ny kommunstyrelseordförande. 
 
Jag har skrivit om det turbulenta politiska läget i Årjängs kommun i ett tidigare blogginlägg med rubriken MOD strax nedan här.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback