Ironi om cirkusen kring vargproblem ...

... flöt ur tangenterna för länge sedan, år 2007 var det. Oj, vad tiden går, men problemen består - inte en millimeter   närmare en lösning nu än då.
http://inga.blogg.se/category/rovdjur-o-naturdiktatur-8.html 
Hade glömt den men blev påmind när den plötsligt dök upp som en sida bland de mest lästa just nu i statistiken. Fattar inte varför. Jag har inte gjort reklam för den, kanske har någon annan och det ligger en länk o skramlar någonstans.  Så här ovan  är den i alla fall om någon vill gå in och kolla. Delvis aktuell med tanke på debatten om den inställda vargjakten. Det var nog ingen som på allvar räknade med att det skulle bli av i år heller. Det fanns inget i riksdagsbeslutet som kunde förhindra den här överklaganscirkusen som pågår nu. Tur att inte alla de demokratiska beslut som riksdagen fattar hamnar i samma återvändsgränd.
 
Så här ser värsta mediehysterin ut just nu, fullt med känslosvall, överdrifter och fel som vanligt:
http://www.dn.se/ledare/signerat/ratten-pa-vargens-sida/
 
Och från andra sidan tillrättalägganden
http://www.dn.se/debatt/risk-for-illegal-vargjakt/

Kommentarer
Postat av: Veiken

Det är alltför många som värnar om vargen och inget kommer att hända förrän en allvarlig "olycka" har inträffat! Ju fler vargar närmare bebyggelse, desto större risk för otrevligheter!

Svar: Ja, rent akut så är det så. Nu är de många och börjar bli ihopträngda. Sen är det hotet på sikt att varg sprider dvärgbandmask över stora områden och den sjukdomen visar sig inte förrän efter 10-15 år. Dvärgbandmaskförekomst omöjliggör i princip svamp- och bärplockning så som vi är vana. Och begränsar vistelse i skog o mark med barn som gärna stoppar fingrarna i munnen (utan att tvätta dem först)
Inga Magnusson

Postat av: Ann Novek

Konstigt att i Estland förekommer det inte rovdjurshat eller vargrädsla trots att det finns mycket mera varg på en yta lika stor som Småland!

Svar: Du har fel. Det finns mycket skepsis till varg i Estland, många tamdjur har dödats. Man har idag bara mellan 100 - 200 vargar i landet. Sverige har runt 500 vargar och i stort sett alla finns i ett begränsat område i Mellansverige, tätt i Värmland o Dalarna. År 2011 nådde problemen med varg i Estland sin kulmen och man sköt bort halva sin vargstam, dvs 110 vargar. Och idag håller man den alltså på nivån 100 - 200 med jakt. Uppgifterna enligt Estlands miljömyndighet. Man ska se upp med siffror som gäller varg. Det förekommer massor av felaktigheter, desinformation som okritiskt sprids vidare av oseriösa vargförsvararorganisationer. .
http://www.vargfakta.se/nyheter/halverad-vargstam-gav-halverade-skador-estland/
Inga Magnusson

2014-01-20 @ 15:48:27
Postat av: Inga M

Ann Novek: Du har skickat mig en kommentar som är ren vargreklam. Jag publicerar den inte. Den typen av åsikter har redan hela mediavärlden i sin hand så jag känner mig inte förpliktigad att bidra till bilden av romantik kring ett rovdjur som det är besvärligt att leva med.

Dina "fakta" verkar ha haltat en hel del tills jag rättade dig med uppgifter från Vargfakta. Du påstod att man i Estland har mer varg än i hela Sverige. Det var alltså inte sant när du nu läst på lite. Vargfakta har fakta, inte en idyllisering av rovdjursproblemen. Enbart Värmland har nu mer varg än man har i hela Estland. Och i Estland jagas varg för att hålla nere stammen, det talar inte för någon brinnande kärlek till det djuret hos befolkningen. I Sverige är det som bekant förbjudet med förvaltande vargjakt. Jag har läst om de stora problem man haft med ett stort antal tamdjur i Estland som tagits av varg, bl.a. på Ösel så det finns realister i Estland, inte bara romantiker.

Svar: Hmmm
Inga Magnusson

2014-01-21 @ 05:36:46
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Inga M

s

2014-01-21 @ 05:52:04
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback