Waldorf

http://www.etc.se/inrikes/sa-sanktes-waldorfskolorna
Fel rubrik är det. Waldorfskolorna har inte sänkts, inte än så länge i alla fall och jag hoppas de får vara kvar. Mina barnbarn i Umeå går i Waldorf och det är jag glad för. Dotter är förutom sin socionomexamen, utbildad inom Waldorf och har jobbat i deras verksamhet.  Waldorf är en gammal god pedagogik med en helhetssyn på människan som var ovanlig då när Rudolf Steiner grundade den och som är det även idag. Kropp och själ betraktas som en odelbar  helhet, där varje period i livet har sina optimala förutsättningar. Skapande, sagor, agerande, berättande, rörelse, musik är viktiga delar  av  undervisningen.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Waldorfpedagogik

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Inget av våra barn har fått pröva det men jag tror att det är en bra pedagogik.

Svar: Jag blir så glad när jag ser barnbarnens uttrycksfulla bilder och hör dem berätta långa berättelser med inlevelse.
Inga Magnusson

Postat av: Lennart Carlstedt

Waldorf är en bra pedagogik på många sätt. Det fragår ju också av artikeln. Detsamma gäller Montessori. Men problemet är att dessa skolor som drivs i stiftelseform och inte har vinstkrav riskerar att slås ut av bolagsägda skolkoncerner. Det vore en stor förlust - både Waldorf och Montessori är väldigt bra alternativa skolformer.

Svar: Nu tror jag kanske inte att Waldorf och Montessori konkurrerar med andra friskolor. De som väljer de här två skolformerna gör det nog utifrån att man är medveten om pedagogikens fördelar.
Inga Magnusson

2014-02-21 @ 00:06:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback