Spännande val i kommunpolitiken

S i Årjäng valde att lämna samarbetet med C i och med att S bröt en ingången överenskommelse  och  gjorde politik av en personfråga som normalt var ett tjänstemannaärende. S inledde därmed sitt samarbete med numera Töckforsdominerade  Nya Alliansen.
 
S  och C  har ju annars under mandatperioden varit eniga i de stora avgörande frågorna i kommunen runt skolkvalitet och arbetet för hela kommunens bästa - bort från bypolitik. Där har väl samarbetspunkterna legat, annars har skiljelinjer funnits förstås. Det har inte varit helt lugnt men en oro som varit priset man har fått betala för att komma framåt just i de avgörande frågorna om en hållbar skolorganisation i kommunen.
 
Många  kommunpolitiker från olika partier  har i kölvattnet på det senaste politiska beslut om kommunchef - skolchef valt att avsäga sig sina uppdrag och nya ska alltså väljas på nästa fullmäktige, den 17:e februari.
 
Det är många som ska väljas till helt nytt uppdrag och det ska bli intressant att se vad Nya Alliansen och S kommit överens om för namn. Kommunstyrelsens ordförande = nytt kommunalråd Daniel Schützer från S är ju klar, Nya Alliansen gör inte anspråk på den positionen. Men vem ska bli BUN-ordförande till exempel? Och vilka blir ordförande och vice ordförande i andra nämnder?  Det är ju en ny samarbetskonstellation med S som det stora partiet och töcksforscentrerade Nya Alliansen som hjälpgumma. Kan tänka mig att det är och har varit  svettiga överläggningar den senaste tiden. Imorgon torsdag ska kommunens valberedning ha fått in förslag på namn och på måndag ska de alltså beslutas av kommunfullmäktige.

Kommentarer
Postat av: Hannele

Valen har blivit mer spännande,

Svar: onekligen när blockpolitiken är borta
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback