Rapport från mitt kylskåp

Numera har jag osten i den gamla ostkupan, typ den jag hade som barn. Det funkar! Osten håller sig mjuk och fin och har direkt ett fat att stå på när man ställer fram den på bordet, behöver inte knövlas in och ut ur en påse.
Det här flytande smöret har vi slentrianmässigt köpt för att steka i. Trodde det innehöll endast smör och rapspolja.  Nu slutar jag med det. Läste på innehållsförteckningen vad den består av.  Det är ett antal konstiga ämnen, bl.a. smörarom!  Och det blir extra sopor av plastförpackningen.  I fortsättningen steker vi i riktigt vanligt smör. Kollade innehållsförteckningen där och det innehåller verkligen bara smör, inget annat. Önskar den fanns i ekologisk variant i vår lanthandel men det är väl inte underlag för att hålla den i sortimentet. Margarinprodukter är bannlysta förstås. Jag läste en gång i tiden om hur de framställs med hjälp av lösningsmedel. Isch!
Bregott ekologiskt köper jag med mig när jag är i någon större livsmedelsbutik, finns bara där.  Det smakar bäst och är svenskt, står det i alla fall.
 

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Jag försöker köpa ekologiskt när jag kan. Vi använder mer och mer smör i matlagningen. Jag tor det är bra förutom att det också ger en bättre smak.

Postat av: Znogge

Ja, varför försvann ostkuporna? Minns att man alltid hade sådana förr. Bregott även här men det är sällan jag ser den gula tyvärr...

2014-02-20 @ 08:58:43
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Annika

Har en tupperware ostkupa som jag haft i massor av år och som fortfarande står i mitt kylskåp. Sen så använder vi oxå bara smör då vi steker och bregott på mackorna. Gick över till detta för några år sen och kan nu inte tänka mig att använda margarin osv.
Ha en skön kväll.

2014-02-20 @ 18:42:40
URL: http://badtant.bloggo.nu
Postat av: Lena

Vår lilla ICA har ekologiskt smör i små paket, men inte KRAV_märkt Bregott. Så olika det kan vara. Beror det på handlaren eller på kunderna? Hur tänker dom, man kan ju inte köpa det som inte finns i hyllorna.

Svar: Nej du har rätt i det. Samtidigt kan jag förstå om inte en liten närbutik kan ha ett brett sortiment om det inte finns tillräckligt många kunder som köper.
Inga Magnusson

2014-02-20 @ 23:03:34
Postat av: Inger Maryissa

ja, det är lite läskigt om man börjar fundera över vilka tillsatser som finns i våra livsmedel
Kanske jag också går över till smör.
tror att det är nog bara en vana att ha dessa lättbredda margariner för t.ex smörgåsar
och ibland funderar jag över om tillverkarna av margariner tillsätter smakämnen så vi konsumenter ska gilla och fortsätta med deras margariner

2014-02-21 @ 13:31:34
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback