Öknarna grönskar!

Det låter bra! Från att klimatet i jordens ökenområden varit torrt några decennier så har det övergått till "normalt" för att nu regna mer än "normalt". Det som tvärsäkert sades vara en av människan orsakad torka i de här områdena var alltså egentligen en normal klimatvariation över längre tid. Fast fördomarna om klimatförsörjd evig  ökenspridning lever envist kvar, FN har till och med kvar ett organ som jobbar med just ökenspridning, som alltså inte längre finns.
 
Man får se upp med alarmismen! Och kanske ha i åtanke att den ibland har till syfte att försörja diverse insamlingsorganisationer mer än att göra goda gärningar.
 
http://blogg.dn.se/framstegsbloggen/
 
Inte heller helt fel att DN skapat Framstegsbloggen som ska ta fram positiva nyheter. En slags motvikt mot de vanliga nyheterna som ofta är negativa till sin karaktär.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Intressant men inte helt förvånande. Vissa väderförändringar sker över lång tid...

Postat av: Lena

Ökenspridningen är till dels orsakad av att för många människor försöker försörja sig på alltför liten yta. Torkan förvärrar förstås ödeläggelsen.

2014-02-15 @ 14:26:39
Postat av: Lennart Carlstedt

Då och då poppar det upp en eller annan vetenskapsman som påstår att klimathotet inte finns. Och vad vet du om denne forskare? Inget.

FN:s klimatpanel IPCC ger ut rapporter om klimatet. Den senaste hr granskat 9000 vetenskapliga rapporter och redovisar att 95% av alla forskare anser att människan orsakar den globala uppvärmningen och att den är oroande.

Och med tanke på snöstorm i USA och översvämningarna i England är det kanske en och annan som börjar fundera...

Dessutom avskyr jag ordet alarmism. Säg hellre realism.

2014-02-15 @ 23:06:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback