Min dag ....

... den oplanerade blev bra. Låååång sovmorgon med mycket tidningsläsning och frukost i sängen.  Det är en absolut höjdpunkt.
 
Sen bokläsning. ;-) Läsa kan man egentligen hur mycket som helst. Jag håller på med Jan  Guillous "Mellan rött och svart". Gillar ju inte Jan G som person men han är en god berättare och jag tycker att kvinnosynen är bättre i den här boken. Kvinnorna beskrivs inte endast schablonartat utan träder fram som levande personer med egna karaktärer. Kanske har kritiken från tidigare böcker landat till slut.
 
Långt telefonsamtal blev det också på förmiddagen, minst en halvtimme.
 
Sen pratstund live  med svägerska som tipsade om ett trevligt evenemang lördag kväll, får se om vi åker dit.
 
Handlade på ICA Sillerud i Svensbyn och träffade bästa Ingrid fortfarande snyggt  solbränd efter utlandsresan.  Vi babblade en stund om våra mirakulösa barnbarn förstås, vad annars!  Vi är bl.a. helt överens om att små barn ska få äta mycket smör.;-)
 
Sen for jag direkt ut till Roland som sysslar med trädfällning på andra sidan sjön. Vi grillade korv ute till lunch,, fikade och pratade bort en stund.  Solen kom nästan fram under tiden, men orkade inte igenom molnslöjorna. Fint var det i alla fall att se ut över sjön.
 
Tog en lång promenad på en dryg timme, i snabb takt för att få upp lite flås. Min kondition är bara skräp just nu. Passade på att göra i ordning ett hus som ska hyras ut över helgen.  
 
Nu har Roland åkt till veterinär för att chippa och spruta Jazz inför jaktprov i Norge (bandmask tror jag det är för). Därefter har han kommunens valberedning - en ovanligt lång och spännande tillställning numera. Jag ser fram emot ett intressant referat när han kommer hem.
 
Jag ska snart ta itu med sällan-mat: Färdig glutenfri pizza. Den är ingen höjdare men fullt ätlig och jag kompenserar mig med att vi är bjudna på suveränt vildsvin imorgon kväll tillsammans med kollega o hennes man.
 
Ett par tvättmaskiner har jag lyckats med under dagen mellan varven.
 
En bra ledig dag har det blivit.! Jag gillar absolut såna här dagar, bara laja runt liksom, utan måsten. Arbetsdagar är också trevliga men jag blir trött numera, med ålderns rätt kanske. Orkar inte så mycket mer än att ta en power-nap  och äta en bit mat när de är slut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback