Kris för svenska grisbönder!

http://www.svt.se/nyheter/sverige/kris-bland-grisbonder-klarar-inte-konkurrensen
Det är naturligtvis rätt att man ska ha höga krav på djurhållning och miljö i Sverige, men om inte staten på något sätt kompenserar bönderna för att Sverige ska vara bäst i klassen,  så blir konkurrenssituationen omöjlig, svenskt jordbruk slås ut och vi får importera istället.. Det finns ingen logik alls i det hela.

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Man kan använda olika program för redovisning och lagring av det man får fram i sin släktforskning. Jag har minslaekt som man köper rätt billigt och se kan använda hur mycket man vill. Jag har också en egen domain där jag tidigare hade allt innan det fanns FB,bloggar,Instagram m.m
Nu är det mestadels släktuppgifterna som finns där.
När jag vill att släktregistret skall uppdateras på internet så exporterar jag data från PC-programmet till min site. Endast nu ickelevande personer kan jag redovisa för att inte bryta mot Personuppgiftslagen.

Postat av: Lena

Det är ett gigantiskt informationsarbete att få svenska konsumenter att förstå skillnaden på svenskt griskött och djurplågeriklassat kött från Danmark. Kuperade svansar, fixerade suggor, mörklagda stall, antibiotika i fodret mm. Vem vill bidra till detta för att kunna köpa en dansk fläskfilé för 99 kr. Samma pris de senaste 15 åren. Vem som helst kan med lite hjälp förstå att låga priser missgynnar djuren på det allra grövsta sätt.

Stöd? Jag tycker det är bättre att se till att alla konsumenter förstår sammanhangen. Köp svenskt! För djurens skull, för de öppna landskapets biologiska mångfald, för grisbönderna och för att slippa antibiotika i på tallriken.

Svar: Det behövs nog åtgärder som du skriver med mer upplysning om vad man får för pengarna när man köper matvaror. Kanske måste man var drastisk och visa bilder på skillnaden. Men det borde också finnas ett stöd som kompenserar de svenska bönderna för merkostnaden i att ha en god djurhållning o ett bra miljötänk.
Inga Magnusson

2014-02-03 @ 11:11:15
Postat av: Lennart Carlstedt

Och jag hörde att kommuner och landsting till stor del använder utländskt kött. Men nu är det fritt fram att lägga in krav på god djurhållning och närproducerat vid upphandling! Så det kan man inte skylla på. Skärpning! Vi köper svenskt kött. Här finns fina gårdsbutiker - minst tre stycken har vi inom några kilometers håll. Håller med om att det behövs mer upplysning - inte sämre krav. Tror inte det skulle göra någon skillnad.

2014-02-03 @ 22:25:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback