Jesus Christ Superstar fredag kväll i Karlstad!

Vi åt i Löfbergsarenans restaurang före föreställningen. Man har god mat numera! Förrätten var god och här är varmrätten, älgkött med god sås, potatisbulle (godare än den ser ut i muffinsform) och butternutpumpa.kräm. Väl balanserat och smarrigt var det.
Desserten var lakritsbrulé med sorbé och björnbär, jordgubbe och lakritsbitar.
Till hela menyn finns ett förslag på drycker som passar till och det var perfekt. Trevlig service fick vi också.
Snyggt på scen, raffiga effekter hela tiden, fantastisk sång speciellt av Jesus (Ola Salo), Judas och Maria Magdalena, rockig och fartig föreställning. Tiden gick så fort. Detta är en föreställning med mycket inlevelse, så mycket att det nästan gör ont i en. Jag blev i alla fall berörd av dramat, det var omöjligt att inte ryckas med av stämningen, att känna Maria Magdalenas vånda inför sin kärlek, Jesus ångest inför sitt val att gå mot döden och ibland tvivel och Judas frustration + ånger. Texterna gick fram bra och vi såg scenen bra där vi satt på kortsidan mitt emot. Det är oerhört skickligt att skapa ett drama där man kan fånga en så stor publik. Det är ju ändå ett stort avstånd mellan åskådare och aktörer.  Tänkte efteråt på hur torftigt händelseförloppet beskrivs i Bibeln, där finns inga känslor med, inga personliga upplevelser. Man skulle önska att barn kunde få mer av de levande människorna med sig i sin kristendomsundervisning. Men just den här typen av föreställning är inget för barn, det är för många realistiska våldsscener, exempelvis när Jesus torteras och piskas.
Uppe under taket på en ramp satt de här gubbarna med lampor och kameror. Att de vågade, det är så högt.
 Så här såg vi föreställningen, från översta balkongraden på mitten. Såg inga tomma platser så det var nog fullt och det är, tror jag, två föreställningar idag lördag också. Detta är när allt är över och folk går ut. En fin kväll var det, nog den bästa musical jag har sett och trevligt sällskap hade vi. Vi får göra om det här K. och M!

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

Jo, det är ett starkt drama. Såg originalet med Agneta Fältskog som Maria Magdalena på Scandinavium i Göteborg för många år sen. Har fortfarande LP:n..

2014-02-22 @ 23:41:09
Postat av: AnnaKK

Åh, vad jag också skulle vilja se den!!! 8-) Om inte annat så hoppas jag att den kommer att sändas på tv nångång... Inte detsamma som att se den live förstås, men en annan får ju typ aldrig tummarna ur till att gå på kulturevenemang av nåt slag... Maken är nämligen inte alls är intresserad och då blir det bara inte av... <:-)

Svar: Synd! Den är verkligen sevärd, riktigt rockmusik hela vägen. En mäktig upplevelse. Du får presenta gubben med varsin biljett till er vid något tillfälle ;-)
Inga Magnusson

Postat av: Lennart Carlstedt

AnnaKK: Kan du inte gå med en kompis - eller själv? Gubben kan väl stanna hemma...

2014-02-24 @ 00:17:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback