Gädda rödlistad ...

... utrotningshotad  alltså på WWFs lista. Det måste vara ett skämt, helt sanslöst alltså. Gädda utrotningshotad i Sverige, vem tror på det???? WWF har varit svårt att ta på allvar eftersom man hävdar att ett av världens vanligaste däggdjur är utrotningshotat; vargen.  Men efter gädda-missen är det helt adjöss med WWFs trovärdighet. Och så skickar man västkustfiskare i konkurs genom att rödlista räkfisket helt i onödan enligt svensk havsforskning och Naturskyddsföreningen. Räkbeståndet tål en beskattning enligt de kvoter man satt upp. Sen klagar WWF på att fiskare tar upp och slänger tillbaka småräkor. De flesta fiskare har satsat dyrt på nät som släpper igenom småräkor men nu straffar WWF alla för att några få är försumliga.
http://www.wwf.se/source.php/1551017/WWF_Fiskguide_mini_2014.pdf

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

Bäst är att följa EU:s regelverk för fiskekvoter. Förra året togs stora steg framåt - det blir t ex förbjudet att kasta tillbaka fisk i havet. Och Isaabella Lövin, stridbar miljöpartistisk EU-parlamentariker är nöjd med de senaste besluten.

Tack vare stoppet för torskfiske har edet nu nu blivit möjligt att äta torsk från östra Östersjön!

Glöm inte att rösta i EU-valet. Ett koppel främlingsfientliga partier hoppas på att folk ska rösta i liten utsträckning, vilket kan gynna dem.

Svar: Fast jag hoppas att EU inte är lika korkat som WWF - den här gången!
Inga Magnusson

2014-02-11 @ 22:46:18
Postat av: Lena

WWF är helt upp i det blå, igen! Räkorna var stolligt, men gäddan är ännu galnare.

Jag har heller inte glömt, att de förskingrade Nils Dahlbäcks testamenterade fond, som skulle gynna utrotningshotade husdjursraser. Den var inte redovisad på fyra år och i TV skyllde de fadäsen på SE-banken. Inga pengar fanns i fonden, när Föreningen Allmogekor sökte ett bidrag. Helruttet! Man kan tydligen göra precis vad som helst på Drottningsholms slott.

Svar: Jag är övertygad om att ett antal av de här organisationerna som ger sig ut för att göra goda gärningar för våra skänkta pengar, egentligen är rätt egennyttiga och förser sig själva med generösa arvoden.
Inga Magnusson

2014-02-12 @ 11:10:37
Postat av: Suss

Gädda??? Har jag aldrig hört talas om, men jag upphör aldrig att bli förvånad.
Svar: Otto har aldrig smakat annat än det socker som finns i frukt. De är jättenoga och tycker att det gott kan vänta, mig gör det inget, jag kan äta upp slisket själv:-) Han hinner nog bli uppsockrad tids nog, men än så länge går det bra.

Postat av: Gunnar

Nej dom är verkligen inte trovärdiga. Jag tänker fortsätta äta räkmackor på Broms. Längesen jag åt gädda. Minns knappt hur den smakar.

2014-02-12 @ 16:10:32
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: Lena igen

Nu har jag tänkt till. Är den rödlistade gäddan så full av miljögifter, att WWF värnar om människans bästa och inte för gäddans?

Svar: Man kan fundera vad som ligger bakom detta fullständigt ologiska beslut.
Inga Magnusson

2014-02-12 @ 20:47:36
Postat av: Lennart Carlstedt

Vi får hoppas EU blir tuffare i klimatfrågan. Det räcker ju att titta på England.

Svar: Och jag tror som vanligt att människan inte har så mycket att säga till om när det gäller klimatet, men självklart ska vi sluta upp med livsstil som föröder jordklotet ur andra aspekter. Känns som om vi haft den här diskussionen förut. ;-)
Inga Magnusson

2014-02-12 @ 22:46:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback