Fler flyttar till glesbygden!

Va kul! Trenden vänder lite åtminstone. Det är inflyttning från städer, men också invandring i form av s.k. "livsstilsflyktingar" som kommer från Tyskland och Nederländerna för att man vill ha fin natur och frisk luft. Sen finns förstås  flyktingar i traditionell bemärkelse.
http://www.dn.se/ekonomi/nu-flyttar-fler-till-an-fran-glesbygden/
Att folkökningen ändå inte blir så stor kan bero på att befolkningen i de här kommunerna är äldre, fler dör än som föds. Årjäng är ändå en av de kommuner som ökar i folkmängd, 89 fler jämfört med förra året tror jag det var. Bra! Det finns alltså hopp om att fylla de tomma lägenheterna och få köpare på de iordningsställda men obebyggda  tomterna som vi har i kommunen. Det går åt rätt håll.

Kommentarer
Postat av: Marie

Ja, jag läste det där i morse och det känns verkligen roligt. Det har hela tiden känts oerhört ohållbart om glesbygden ska gå förlorad och alla mer eller mindre ska bo på samma ställen. Sverige är fantastiskt överallt. Det är inte förrän man kommer utanför storstäderna som det känns som om man kan få luft, få känna sig fri. Ja, du vet ju att även jag gärna skulle ge mig av, men just nu känns det svårt. VI får se i framtiden om även vi kan delta i den nya trenden. ;-)

Postat av: Ailas

Det skulle vara en sund utveckling, så hoppas att trenden fortsätter. Tror att många som idag lever passivt i trista förorter skulle få mycket bättre livskvalitet samt möjlighet till egen försörjning. Ja, ett värdigt liv, helt enkelt.

2014-02-25 @ 18:50:08
URL: http://ailasblogg.blogspot.se
Postat av: Lennart Carlstedt

Hoppas att trenden fortsätter.

2014-02-25 @ 23:47:09
Postat av: Suss

Vi har då gjort vårt för den statistiken och härifrån lär vi nog inte flytta i brådrasket!

2014-02-26 @ 20:51:52
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Gubben

Låter bra. Hoppas att det blir en mer levande landsbygd.

2014-02-26 @ 21:15:27
URL: http://mhats.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback