Fin skylt Svensbyns skola!

Av tradition har skolor  varit anonyma. Man har kanske kunnat se på skolgårdens utformning att det varit en skola. Men det har sällan funnits någon skylt med skolnamnet på, man har fått gissa. När man väl kommit fram till en skola så brukar det finnas ett antal olika ingångar men sällan någon anvisning på vad som är vilken klass,  eventuell administrativ avdelning eller kök el. dy. Nya besökare har fått chansa och så fråga sig fram. Nu har Svensbyns skola lyft sig ur anonymitetens mörker,  träder fram med namn och Årjängs kommuns symbol, tydligt och klart. Snyggt!
 
Skolan är fin också, ligger högt med utsikt över Svensbysjön på andra sidan. Från matsalen med det fina innertaket och de vackra lamporna är det stor glasvägg med panoramautsikt mot sjön. Den invigdes till och med av någon kunglighet tror jag, eller åtminstone besöktes av någon. Jag har jobbat i den här skolan från 1972 till 1982, den och Signebyn var mina första arbetsplatser i Årjängs kommun.

Kommentarer
Postat av: Marie

Haha...roligt att du skriver om detta just nu. På den skola där jag jobbar har vi precis fått uppskyltar som tydliggör för besökare både var de är och vart de ska gå för att hitta på skolan. Vi har dock haft en skylt ute där det står vilken skola det är. Fantastiskt konstigt egentligen att skolor av tradition har varit "anonyma".

Svar: Jamen visst är det märkligt! Skolor som så ofta får nya besökare som letar efter personer eller klass eller rektor eller personalrum! En sån anonymitet skulle inte förekomma i ett privat företag eller i ett sjukhus till exempel.
Inga Magnusson

Postat av: Lena

Min gamla skola ! kul att den fått en skylt

2014-02-26 @ 11:51:43
Postat av: Lena

Redan på 80-talet fick alla skolor och förskolor i Mölndals stad vackra namnskyltar. Före sin tid!

Svar: Framsynt!
Inga Magnusson

2014-02-26 @ 18:22:28
Postat av: Suss

Vi har en gigantisk skylt på "min" skola. Gamla Alnängsskolan, då vet du. Vi har runt 800 elever, så det behövs väl en större skylt då, eller?

2014-02-26 @ 20:50:11
URL: http://leontina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback