Arg....

... blir jag på svensk handel Här betalar man 9 kronor mer per kilo för svenskt kött när man köper in och så tar man ut 90 kronor per kilo mer av kund med motiveringen att det är svenskt, för man vet att kunden är benägen att betala mer för svenskproducerat kött.  Sen bryter man kontrakt med svenska gårdar med motiveringen att svenskt kött är för dyrt, det går inte att sälja i butik!!!
 
Och i avsaknad av svenskt kött tvingas vi konsumenter köpa utländskt kött som producerats med betydligt sämre villkor både ur djurrättssynpunkt och miljösynpunkt. Vilken dubbelmoral! Skäms svensk handel!!!!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10716037.ab?fb_action_ids=10201390565391593&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

Håller med dig Inga - verkligen bedrövligt! När det gäller ICA så är det väl franchise som gäller, dvs butikerna kan självständigt sätta priser och bestämma sortiment. Ska kolla hur det är med Coop. Vi köper bara svenskt kött, ibland från gårdsbutik.

Svar: I den mån jag behöver köpa kött så kommer jag att framhärda i att det ska vara svenskt, i första hand beroende på att svenska djur har ett bra skydd i lagstiftningen.
Inga Magnusson

2014-02-08 @ 23:54:36
Postat av: Gunnar

Bitte köper alltid svenskt kött. Vi importerar alldeles för mycket kött (och annat också) där det finns svenska alternativ.

Svar: Det här är bara så dåligt. Jag blir upprörd å de svenska böndernas vägnar, de sliter för att försöka producera bra mat.
Inga Magnusson

Postat av: Lena

Jag kan inte tänka mig att köpa importerat kött. Det finns mängder av svenskt kött att köpa. Om man vill. Kolla nedan. Det finns fler!

Om man talar om för sin handlare att man vill ha svenskt kött, så tar han säkert hem det

http://www.gronagardar.se/

http://www.klimatsmart.se/kott/kustkott-bohuslan.html

http://www.kaprifolkott.se/index.php/sv/

2014-02-09 @ 15:08:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback