Ångkokt torskrygg
Ooooooooooh, tar chansen! Hur långt är det till Årjäng? Det ser otroligt gott ut.
Önskar dig trevlig lördag!
Mums!
Det ser verkligen gott ut.....nu blir jag verkligen suktat !!
kanske du kan ge oss receptet ?....på hur du gör ?
En fin färsk torsk är hela hemligheten! Kanske inte lätt att hitta sådan i Årjäng? Nu är den norska skrejen som allra bäst(vandringstorsk som fångas i Lofoten). Har den varit fryst blir den lätt vattnig och därför smaklös. Jag brukar avsmaka sältan och gärna lägga i några kryddpepparkorn i väldigt lite vatten och sedan fem minuter lätt sjudande i kastrullen.
Foliebakad kanske vore bra. Saltet kan man fixa efteråt.
Men om du köper plattfisk någon gång så har jag bästa receptet: Skölj fisken, sätt ugnen på 100 grader. När den är varm lägg in fisken som den är och laga i 1 timme per kilo. Bästa fisk som finns!
Torskrygg, var fanns den när vi var små? Så otroligt gott det är. Just den kombinationen med pepparrot har vi inte testat, det får nog bli ett försök nästa gång.