Älgfärssoppa är en favvo!
![](https://cdn1.cdnme.se/38735/7-3/o_mer_gryta_52f147b6e087c31f1af72f67.jpg)
Först fräser jag mycket lök och köttfärs i grytan till vänster. I grytan till höger kokar jag tärnade rotsaker i lätt saltat vatten, men bara till lagom tuggmotstånd.
![](https://cdn2.cdnme.se/38735/7-3/o_gryta_52f147b188e59d62472778f4.jpg)
När färsen och löken och vitlöken är färdigfräst så häller jag på lite vatten från grönsakskok och buljongtärning. Detta får koka en stund med smulat torkade trattkantareller i.
![](https://cdn2.cdnme.se/38735/7-3/o_jj_52f147b388e59d62281234a4.jpg)
Färsen och grönsakerna får kallna åtskilda o stå över natten. Sen imorgon blandar jag ihop allt och värmer och får en soppa som är kraftig i smaken men som ändå har grönsaker som smakar fräscht.
Kommentarer
Postat av: Lena
O det låt gott, måste provas
Postat av: Hannele på Hisingen
Mums! Sonen bjöd på Shepherd's pie på älgkött.
Postat av: Lennart Carlstedt
Låter smaskigt! Går nog på nötfärs också..
Svar:
Inga Magnusson
Trackback