Vi kanske slipper nyvalet!!!

Nyvalet ser ju ut att bli ett gigantiskt magplask, som Lena Mellin i Aftonbladet uttrycker det.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article20060676.ab
Och visst har hon rätt. Inget ser ju att lösas med nyval, positionerna efter det valet blir uppenbarligen samma som före. Uppgifter gör gällande att Löfvén gjorde som han brukade som facklig förhandlare, dvs trodde att han kunde hota Alliansen med nyval (strejk!) för  att få som han ville. Och när taktiken inte lyckades så måste han löpa den felaktiga linan ut trots massiv kritik både internt inom S och externt..
 
Men nu påstås att det sker hemliga förhandlingar mellan S och Alliansen för att få fram lösningar som gör det möjligt för en minoritetsregering att styra landet.
http://www.dn.se/nyheter/politik/hemliga-samtalen-som-kan-stalla-in-nyvalet/
http://www.svt.se/nyheter/sverige/hemliga-forhandlingar-kan
Och man får tacka för det, att det plötsligt visar sig lite förnuft också mitt i alla dumheter från S och MP den senaste tiden. Nyvalet ska ju inte utlysas förrän tidigast den 29:e december så än finns lite tid. Nu ger sig alltså Löfvén in i det som han borde ha gjort när budgeten föll, det som Regeringsformen säger; det ska göras minst tre försök att komma överens först innan man tar till nyval. Det enda orosmolnet är att det är Magdalena A som lär leda förhandlingarna från S sida. Hon har inte direkt utmärkt sig för smidighet,  klokskap och gott omdöme eller hur man ska uttrycka sig för att vara diplomatisk.

Kommentarer
Postat av: znogge

Förmodligen blir det ett liknande resultat i ett nyval och då är frågan vad det förändrar... Nåja, vi får se hur det går!

Postat av: Anonym

Ja men om han inte hade valt nyval då hade han ju gett makten till aliansen..det hade ju varit lika dumt de.

Svar: Nej han hade inte behövt lämna över makten till Alliansen. Han kunde har gjort det som alla erfarna bedömare och Alliansen förväntade sig. dvs gått in och förhandlat med hela Alliansen om de viktigaste punkterna i budgeten och politiken. Då hade man kunnat komma överens om hur en minoritetsregering skulle klara av läget utan att kasta landet i kris. Synd att Löfvén är så oerfaren som politiker, det känns som om landet befinner sig på ett gungfly med honom i ledningen, det kan bli vad som helst.
Inga Magnusson

2014-12-22 @ 13:12:33
Postat av: Anonym

Han försökte att förhandla men dom sa ju blankt nej till förhandling. För dom trodde att han skulle lämmna över till alliansen

Svar: Han ville driva igenom sin vilja under hot om nyval, det var inte mycket till förhandling. Om man ska förhandla måste man kunna göra eftergifter också, inte bara hota.
Inga Magnusson

2014-12-22 @ 22:22:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback