Spenderbyxorna på i Årjängs kommun!

I princip två kommunalråd, ett för S och ett för Töcksforsalliansen,  blir det nu med fullmäktiges beslut igår; att arvodera vice ordförande i kommunstyrelsen Kjell Arne O (KD, Töcksfors)  med en  bit över 100.000  kr per år och ersättning för förlorad arbetsförtjänst.  Det uppdraget har tidigare varit utan arvode. C reserverade sig mot beslutet.
 
Sen avsätts pengar för "strategiska insatser" i kommunstyrelsen motsvarande en halvtidstjänst.  Om man får vilt spekulera i  (och det får jag ju numera! ;-) ) vad som döljer sig bakom den något kryptiska formuleringen, så kan det vara täckmantel för att finansiera politiska råd och dåd till S och Alliansen,  från någon erfaren politiker från den västliga kanten av kommunen. ;-) , någon som man har vänt  sig till förut, fast hittills gratis antar jag. Den som lever får se vad det kan bli. C reserverade sig även mot det beslutet.
 
Töcksfors och dess politiska Allians flyttar fram positionerna kan man konstatera. Fast än är väl S åtminstone kvar i båten,  även om man numera delar roddarplats med Töcksforsalliansen, varsin åra liksom. Om båten ska gå mest åt väst eller mot mitten  beror på vem som är starkast förstås.
 
Gårdagens beslut  kan gissningsvis spåras tillbaka i den överenskommelse som ledde till det samarbete vi nu ser mellan S och Alliansen i Årjängs kommun. Klart att Töcksforsalliansen  hade krav för att stödja S och Daniel S som kommunalråd. Kanske är det de kraven som uppfylls först nu?
 
Ekonomin i kommunen måste i alla fall vara god eftersom man kan kosta på sig såna här extravaganser i kommunledningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback