S+M.P: -regering får stöd av endast 2% av väljarna!!!

Skräll i DNs opinionsundersökning som genomförts efter nyvalsbeskedet!  Domen över den sittande regeringen är hård. Nu är det några månader kvar till valet men den här uppförsbacken blir tuff att besegra. Populäraste regeringsalternativet S + Allianspartierna fick i särklass mest stöd, 26 %. Det var ju också det mest tippade före budgetomröstningen, att Löfvén skulle välja bort vänsterstyrningen och söka sig mot mitten i en ny regeringskonstellation.
 
SD kan bli extravalets vinnare.  Av de alliansväljare som på allvar överväger att byta parti svarar tre av tio att de överväger att rösta på Sverigedemokraterna.

Av de rödgröna partibytarna lutar två av tio åt att gå till SD.

De övriga inom respektive block som kan tänka sig att rösta på ett annat parti väljer i hög utsträckning ett parti inom samma block.

– Sammantaget pekar undersökningen mot att Sverigedemokraterna kan vinna ett ökat stöd i extravalet, säger David Ahlin.

http://www.dn.se/val/nyval-2015/valjarna-ger-regeringen-ett-bottenbetyg/

Men nu ska vi ha några månader av blodig valkampanj mellan tre block som har utvecklats till bittrare fiender än vi sett på länge i svensk politik. Så det kan bli helt annan fördelning av väljarsympatierna när den är slut. Gissningsvis blir det  i mars svårt att få ett närmande mellan S och Alliansen, vilket många hoppades på före budgetomröstningen, för att få till en stabil mittenpolitik med förutsägbar majoritet i riksdagen inför olika beslut. Bitterheten är  stor inte enbart  i sakfrågorna, personkemin har nog också fått sig en ordentlig törn. Om extravalet ger oss två magrare etablerade block och ett stärkt SD så inträder den totala krisen. Vart ska man då sig i världen vända?

http://www.dn.se/val/nyval-2015/kd-ligger-samst-till-infor-nyvalet/


Kommentarer
Postat av: znogge

Aj då, det var verkligen inga nådiga siffror. Ska bli intressant att se hur detta ska sluta...

Trevlig helg!

Postat av: Veiken

Ett ord: SUCK! :(

2014-12-05 @ 18:22:41
URL: http://www.veiken.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback