(S) + (M) = sant?

Nu vill både näringslivet och f.d. statsministern Göran Persson  att S ska närma sig M.  Eller också är G.P.  näringslivet numera, han har ju gått genom svängdörren ut till mer förtjänstfulla och tacksamma uppdrag i privata bolag!  Han har kanske en räv bakom örat i det här sammahanget, han brukar ju ha det.  Det kanske helt enkelt är  näringslivet inklusive G.P.  som vill ha den kombon; S + M. Och så räknar han  med att Alliansens småpartier ska hänga med. Brett och stabilt. Tja varför inte? Fast det vill inte Löfvén. Han vill ha M.P. Han vill inte samarbeta med SD och inte med M och han vill inte ha de breda lösningarna. Men hur han ska få till en duglig regering  förtäljer inte historien.
http://www.dn.se/val/nyval-2015/persson-vill-att-lofven-soker-m-stod/
 
Eller också har G.P. en räv bakom det andra örat, uppträder som omtänksam partikamrat och vill fösa C och  F.P. närmare mitten, genom att påstå att M har närmat sig mitten  medan de andra har gått åt höger.  G.P.  skulle jag nog inte heller köpa en begagnad bil av. ;-)
 
Intressant fråga är i alla fall vems ärenden han går i sitt plötsliga engagemang i den nya valrörelsen. Jag har en bestämd känsla av att det inte handlar om hjärtats godhet eller någon hjältemodig insats för att rädda S ur ett besvärligt läge.  

Kommentarer
Postat av: Veiken

Vi får väl se hur det blir. Just nu är jag hjärtligt trött på cirkusen i Riksdagshuset. Det blir inte bättre av att Björn Söder inte anser samer och judar vara svenskar! Jag blir rädd!

Svar: Ja det var ett märkligt resonemang han förde. Svårt att begripa vad han egentligen menar eftersom han tycks förväxla religionstillhörighet med nationstillhörighet. Korkat var det i alla fall.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback