S anklagar 700 000 svenskar för att vara fascister!

Fascism är en  ideologi som inte bekänner sig till parlamentarism eller demokrati så som vi känner dem. Lite magstarkt är det att S svepande anklagar så många i vårt land  för att inte tro på demokrati och man har inte pekat ut på  vilket sätt  SD förespråkar något annat än demokrati och parlamentarism. Det blir kanske inte heller helt trovärdigt heller från ett parti som S,  vars grundideologi under lång tid av dess historia har förespråkat "proletariatets diktatur"! Inte säkert att detta gynnar S utan kan slå tillbaka. Alliansens företrädare tar tack o lov avstånd från de här uttalandena  Löfvén och Magdalena A har gjort. Och MP håller inte heller med. Tyvärr får politikers trovärdighet i allmänhet  också en törn när man inte är mer noga med sanningen och fakta..

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19979958.ab

I en intervju för Sveriges Radio säger Anna-Lena Lodenius, expert på området   http://sv.wikipedia.org/wiki/Anna-Lena_Lodenius:

– Jag tycker det är olyckligt. Nu finns det väldigt många sätt att definiera den här typen av parti, men det vanliga är ju inte att man kallar dem för fascister. Det känns ju inte heller speciellt korrekt. De är ju då vad man kan kalla populister. Så radikala populister är ju ett ganska vanligt begrepp som forskare använder.

– Det jag framför allt tror är att väljarna känner sig utpekade, att här sitter landets statsminister och kallar mig för fascist. Det är det som är risken att väljarna uppfattar det på det sättet. Det är ju inte nödvändigtvis något som gynnar Socialdemokraterna i en ny valrörelse.


Kommentarer
Postat av: Christer

De va nog de vettigaste du skrivit i hela ditt liv :)

Svar: Jag tolkar det som beröm, en får tacka!
Inga Magnusson

2014-12-10 @ 00:34:39
Postat av: Christer

Varsegod :) vi står väl inte på samma sidqa alla ggr men oftast har du vettiga inlägg :)

2014-12-11 @ 22:00:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback