Rysk roulette ...

... säger Lena Mellin Aftonbladet om Löfvéns beslut att utlysa nyval.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article19962985.ab
Hon är kritisk till detta och är kritisk till S:s två månader vid makten, det mesta har varit schabbel. Löfvéns upprepade tjat om samarbetsvilja ger hon inte mycket för. Han har ju inte velat göra sig av med MP:s starka vänster-inflytande och med det i släptåg fanns inga utsikter till blocköverskridande lösningar . Och direkt fel har Löfvén  när han påstår att Alliansen säger sig vilja samarbeta med SD. Att SD röstar på Alliansens budget utan föregående förhandlingar kan ju knappast Alliansen lastas för enligt Lena Mellin. Lena M hade hellre sett att Lövfén hade haft modet att stanna kvar som statsminister, göra sig av med MP och på allvar försökt sig på ett mittensamarbete. Det hade varit ett stabilare läge än det vi har nu. Nyvalsresultatet ger enligt analytiker troligtvis ungefär samma mandatfördelning som i nuläget, alltså mycken möda och pengar för ingenting. Inget är därmed löst, läget är i så fall lika låst som nu, fast med endast två alternativ: blocköverskridande samarbete eller förhandlingar med SD.
 
Fler seriösa skribenter är kritiska och menar att Löfvén är regeringsoduglig, helt enkelt  inte kan "hantverket". Han har inte haft någon lärotid som minister, inte ens suttit i riksdagen.
http://blog.svd.se/ledarbloggen/2014/12/03/oklokt-beslut-av-stefan-lofven/
http://www.dn.se/ekonomi/ewa-stenberg-en-mycket-riskfylld-strategi-for-s-och-mp/
http://www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/ingenting-annat-an-ohederligt-lofven/
Jag kan ju ärligt talat inte förstå varför man inte kan förhandla med SD. De sprider ingen smittsam sjukdom  och representerar faktiskt drygt 700.000 väljare. Våra grannländer Norge och Danmark förstår inte varför Sverige betraktar SD som pestsmittade. Deras motsvarighet där behandlas som vilka partier som helst. I  Danmark är det enligt senaste opinionsundersökningen det parti som har störst väljarstöd just nu på 21 % och i Norge tar Fremskrittspartiet plats i regeringen.
 
Jag röstar inte på SD,  jag tar avstånd från främlingsfientlighet och rasism, men jag inser ju att mycket  hade kunnat lösas om politikerna  lämnat sandlådan och pratat med varandra som vuxna människor utan förutfattade meningar och utan att frysa ut det tredje största partiet. Att vilja diskutera nivåerna och hanteringen av invandring / flyktingströmmar är inte lika med att ha inhumana värderingar, det är  politik.
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Du har så rätt!

Svar: Jag sympatiserar med en hel del av Lena Mellins analys av läget. Märkligt att den här kritiken kommer i vänstertidningen Aftonbladet.
Inga Magnusson

2014-12-03 @ 23:34:58
Postat av: Hanneles bokparadis

Löfven försökte inte ens diskutera med alliansen, det gör man i andra nordiska länder.

Svar: Ja, ingen är imponerad av hans agerande, inte ens Aftonbladet som normalt stödjer S-politik.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback