Rådjursjakt idag med tax Severin

Fast det blev ingen jakt! ;-) Vädret var inte inspirerande; +5, regn, dimma, 6 sekundmeter blåsväder.
Jag släppte honom först på ett ställe som borde vara helt bombsäkert. Där har rådjuren gått nu i en veckas tid. Men inte idag dock. Det var tomt. Fast han letade tappert Severin, försöker bra. Och han går en lagom bit ifrån mig.  Några gamla slag gläfste han i men fick ingen ordning på. Roland tog honom när han kom ut på vägen.
Nytt släpp där han hade vind genom ett skogsparti där rådjuren också brukar gå. Vi klängde upp och nerför ett par åsar både jag och Severin. Men ingen vittring av nåt vilt, vare sig i luften eller i spår på marken. Jag ska dock komma ihåg att här finns både fin mossa och lummer till jul.
 
Skönt att få motion och frisk luft, det är njutbart. En stensamling i skogen kollade jag på och funderade över. Men Roland berättade sedan att där varit åkrar när han var liten, alltså odlingsrösen, som en bloggvän tipsade om för någon vecka sedan i ett annat sammanhang.
- Vad tänkte husse på när han lät röja skogen här, undrade Severin. Det här går ju inte att ta sig igenom, ens för en entusiastisk tax.
 
Fast fint röjt var det och skogen kommer att växa bra där nu. Fick höra häromdagen av Arrendator - O att skogen växer lika mycket per hektar oavsett om man röjer eller inte, men om man röjer så sker tillväxten i värdefulla träd. Om man inte röjer så sker tillväxten i sly som bara ska tas bort. Klokskap säkert!
 
Ingen jakt blev det idag, men jag fick en skön promenad i skogen i värsta terrängen. Benlyft  hela vägen. BRA!

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Sonen har parallellt med husprojektet börjat drömma om att skaffa egen hund - en "riktig jakthund", till skillnad mot den vi har (och alla andra vi har haft...). Verkar som att han är inne på wachtel, men egentligen skulle en tax vara perfekt till honom! Särskilt som svärfars tax börjar bli lite till åren och snart behöver ersättas med en ny till de framtida jakterna. :-) Föreslog detta häromdagen, men fick till svar att en tax är numera bara att betrakta som en vargvobbler (har du hört det uttrycket innan??? Jag hade det inte!!) och så tycker hans flickvän inte om taxar... <:-I Det sistnämnda problemet är jag övertygad är löst i samma stund som hon får en taxvalp i famnen, men det första tål ju att betänka...

Svar: Wachtel är inte fel, en allt-i-allo-hund för jakt. Stöter vilt tror jag. Ljungkrokodil är annars ett uttryck för tax som jag tycker är träffande. Har ni problem med varg där ni bor?
Inga Magnusson

Postat av: AnnaKK

Nu kom jag på ett sätt till att använda chili på, förutom att ha den i mat och pepperakaksdeg osv! :-)

Om man syr in riktigt starkt chilipulver i skyddsvästarna som man sätter på de hundar som ska jaga i områden där det finns varg... Då blir det ju nästan som en tårgasattack mot vargen i samma stund som den hugger tag i västen och det går hål på den!?! 8-DDD

Svar: Det är en ny idé med chili i vargvästar! Något att tänka på.
Inga Magnusson

2014-12-09 @ 09:08:22
URL: http://annakk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback