Nu hugger vi varandra i ryggen!!

Det ser ut att bli de långa knivarnas afton fram till nyvalet
 
Lokala M-företrädare ger sig på sin partiledning för att få ändringar i flyktingpolitiken.
http://www.dn.se/val/nyval-2015/m-politiker-minska-flyktingstrommen/   AKB får det kämpigt, även med de egna.
 
LO kräver skilsmässa mellan S och MP i valet och gör det tydligen i  förrädiskt samförstånd med S. Det ger Löfvén möjlighet att bryta samarbetet med MP med hänvisning till det tryck han utsätts för !! Även Margot W vill bli av med MP. Svårt att tro att hon skulle gå ut med det utan klartecken från det egna partiet. Självklart är det så att varken, Margot W, Mona Sahlin, LO, eller Göran Person måste använda media för att komma i kontakt med det egna partiet. Att de går till media för att be S bryta med M.P.  betyder att de vill stötta Löfvén i att med hedern i behåll och hänvisning till starka påtryckningar, lämna M:P.
 
Och den S- MP-budgeten som för någon dag sedan var en självklar gemensam bas inför nyvalet ska plötsligt Löfvén inte alls hålla sig till sedan han "hört" LOs krav. Budgeten  är ju nedröstad säger han, så det kan bli nytt både i politiken och i budgeten! Men visst ser Löfvén lätt desperat ut i tv-intervjuerna i kväll när han konfronteras med att ha gett olika besked. Klart han har problem, förutom att han nu riskerar att göra M.P. till fiende så måste han ändå regera med dem i tre månader, tre månader som dessutom är en enda blodig valrörelse med taggar åt alla håll och kanter.
 
Fast Fridolin  och MP tror visst fortfarande att budgeten gäller och är gemensam och att valet ska inriktas på en ny röd-grön regering.  Va häpen han ska bli! Och ensam. Han och hans parti sjunker som en sten i opinionsmätningarna efter nyvalsbeskedet och ser ut att bli ett sänke för S i valrörelsen liksom V.   
http://www.dn.se/val/nyval-2015/lofven-s-gar-till-val-sjalva/
http://www.dn.se/ekonomi/lo-basen-lofven-bor-ga-till-val-utan-miljopartiet/
http://www.dn.se/nyheter/politik/statsvetare-los-utspel-kan-ha-skett-i-samforstand-med-s/
http://www.dn.se/ledare/signerat/erik-helmerson-an-slank-lofven-hit-och-an/
http://www.dn.se/val/nyval-2015/lofvens-nya-besked-verkar-panikartat/
http://www.dn.se/val/nyval-2015/alliansen-storst-i-ny-matning/
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback