Löfvén sitter där hemma och håller tummarna ...

... för att SD ska fälla regeringens budget tror jag.  För då skulle han få ett legitimt skäl att dra tillbaka sitt budgetförslag, förhandla om det med Allianspartier, ombilda regeringen och göra sig av med omöjliga MP. Om S slipper dras med MP så kan de leda en något mindre minoritetsregering, men en regering med handlingskraft. Som enda regerande parti så kan man manövrera med hoppande majoritet och inte vara utlämnade till SDs välvilja och / eller MPs schabblande. Då skulle Löfvén ha frihet att samla majoritet kring olika förslag till riksdagen - innan man går till omröstning! Och han skulle kunna söka majoritet både åt höger och vänster. Åt höger är ju stört omöjligt med MP som regeringspartner. Vore ju nästan ett drömläge för S att sitta ensamma i regering, som det ser ut nu, när  inget politiskt parti vill ha nyval och alla partier vägrar samarbeta med SD.  Jag skulle nog sätta en slant på att SD fäller regeringens budget, men läget är ju svårtippat. I morgon em får vi veta.
http://www.dn.se/nyheter/politik/flera-nodutgangar-om-regeringen-rakar-i-kris/
http://www.expressen.se/politik/s-kalla-miljopartiet-har-blivit-en-belastning/
http://www.dn.se/nyheter/sverige/vem-ska-hjalpa-lofven-att-komma-vidare/
 

Kommentarer
Postat av: Get budet

En 75% budget är mycket bättre än en 40% budget och en budget som sätts samman av alliansen och socialdemokraterna i samarbete kan dessutom rensas från mp-extremism. Därför bör SD stödja alliansens budget, se fram emot att mp lämnar regeringen och Löfven att samarbetar med alliansen för att sätta ihop en långsiktigt bra budget. Vi förlorar alla på dessa lappkast det innebär att byta inriktninmg på politiken.
Därför kan vi inte ha ett blamegame där alla säger sig vilja samarbeta men där samarbete betyder att var och en vill bestämma allt själva. Tänk på att 93% av väljarna inte ville ha mp!

Svar: Väldigt få av väljarna har ju velat ha MPs politik och budget men de ser ut att få ett orimligt starkt genomslag i regeringsställning tillsammans med S. Det är destruktivt för de flesta av oss med en politik som motarbetar tillväxt, landsbygd, företagande och som hyllar en fantasifullt generös invandringspolitik. Den politiken ser ut att spräcka alla tänkbara budgetar om de ska genomföras fullt ut. Jag är inte SD:are men får ändå ge partiet rätt i flera viktiga avseenden. Avståndstagandet från det tredje största partiet är på sandlådenivå, och knappt ens där. Barn är nog generellt sett duktigare på att hantera sina känslomässiga aversioner.
Inga Magnusson

2014-12-02 @ 14:50:55
Postat av: Veiken

Vi får se hur det blir! Budgeten fälldes. Det kan komma gott ur detta, men hur? Vem tar en utsträckt hand... eller åker allt i papperskorgen och vi får gå till valurnorna än en gång, till en kostnad jag inte ens vill tänka på!

Svar: Det som kommer ut av detta är att Löfvén får kicka ut MP, sätta sig med Alliansen och förhandla fram en budget som det blocket kan stödja. S vill gärna fortsätta har regeringsställning och detta är ett troligt scenario. Nyvalskostnaden tror jag är försumbar jämfört med vad det kommer att kosta Sverige att ha fyra år av konstant kaos i rikspolitiken, där ingen vet före omröstning vilka beslut som kommer att tas.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback