Klart !

Nu är det klart! SD kommer att rösta på Alliansens budget och det innebär att statsministern har ett dilemma. Han kan rimligen inte regera med en annan budget än regeringens egen. Men SD försäkrade att man egentligen värderat de båda budgetförslagen lika och de var inte utslagsgivande för deras beslut att fälla regeringens budget. Syftet var istället att försöka bli av med Miljöpartiet i regeringen. Man vill se en regering utan MP och stödpatrull av V.
 
Ur vår synvinkel med fullständigt orimliga förhållanden med massor av vargar i våra skogar,  med  behov av tillväxt i näringslivet, med behov av landsbygdsfokus i satsningar så vore det en välgärning att MP inte längre får ha ett  stort inflytande över vad som beslutas i riksdagen. I deras regeringsposition har de alldeles för mycket att säga till om i förhållande till det magra stöd de fick i valet.  Och jag som siktar på att jobba efter 65 ska enligt nuvarande regeringen straffbeskattas rejält framöver.
 
Så utifrån mitt synfält och utifrån ett landsbygdsperspektiv så är dagens beslut så bra det kan bli i en komplicerad situation, alltså fokus på MP ut ur regeringen. Hellre en minoritetsregering med enbart S som kan söka stöd i Alliansen. Löfvén har ju uttryckt önskemål om blocköverskridande lösningar, men det funkar alltså inte så länge han har barlasten av MP. Ett regerande med mitten-fokus skulle dessutom stämma bättre med väljarnas önskemål i valet. Det skulle bli stabilare än det vi har nu.
 
En vänsterregering kan omöjligt fungera i en riksdag med högermajoritet. Där har Mats Knutson, svt,  helt rätt, det är ett omöjligt parlamentariskt läge. Det måste nog statsministern förändra om han ska ha en chans att fortsätta regera sin mandatperiod ut. Annars kommer riksdagen att gång på gång fälla hans förslag, inte bara budgeten. Vi kommer att få 4 års kaos i landet med en vänsterregering. Löfvén får sträva på och försöka göra sin regering  till en mittenregering istället.
 
http://www.dn.se/ekonomi/just-nu-alliansen-pa-rosenbad/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback