Heja DN!

Tidningen vågar på ledarplats diskutera hur flyktingmottagningen skulle kunna förändras för att bli bättre.
 
Exempelvis;
 
-Tillfälligt uppehållstillstånd till dem som inte kan styrka sin identitet, inte permanent uppehållstillstånd som nu
- Ta fler lagliga kvotflyktingar via FN istället för att indirekt försörja de kriminella ligor som idag skor sig på att ta hit flyktingar olagligt, dvs den enda väg Sverige godkänner för att acceptera en asylsökande.
- Att vi ska närma våra nivåer i mottagandet till omvärlden, vi kan inte integrera de mängder som migrationsverket beräknar ska komma hit. Det finns inte bostäder och jobb som räcker.
 
Tja, kanske är det så här man ska göra, eller inte. Huvudsaken att vi får igång en debatt så att svenska folket får fakta på bordet och information om konsekvenserna av olika politiska handlingsalternativ. Det är modigt av tidningen att börja en diskussion åtminstone. Risken är uppenbar att DN  kommer att dömas som rasistisk / främlingsfientlig / SD-vänlig /nyfascistisk osv.  Men om nu en ledande dagstidning vågar så kanske politikerna också vågar börja prata om hur flyktingmottagningen kan hanteras /  förändras och starta en dialog med väljarna istället för att låta SD ha ensam monolog över hela väljarkåren.
 
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/flytta-fokus-i-asylpolitiken/
 
Vi är där Norge och Danmark var för 12- 15 år sedan, exakt samma beröringsskräck fanns då med allt som rörde invandring, men man har normaliserat den delen av politiken. Idag är norska motsvarigheten till SD, Fremskrittspartiet med i regeringen och fick 16 % i valet, om jag minns rätt.  Danska Folkepartiet växer och är  just nu det största partiet med 21 % i opionionsmätningarna.  De andra partierna har tvingats ta sig an och börja debattera flykting / invandringspolitiken också för att inte förlora alla sina väljare. Det finns inte, säger man, och har aldrig funnits, något stöd bland befolkningen för att försöka öppna gränserna helt och ta emot alla som vill / behöver komma och få hjälp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback