Extravalet är olagligt enligt regeringsformen ...

... som reglerar hur Sverige ska styras!!!!  Och det bör inte beslutas om det den 29:e december enligt forskare på området. Ingen verkar ha läst på innan alltså!  .  Extraval får enligt regeringsformen endast utlysas i speciella krissituationer och innan det sker ska man ha gjort minst  fyra (!) försök i riksdagen under talmannens ledning att få till  en fungerande regering utifrån ordinarie valresultat.  Lagars tolkning styrs av själva lagtexten samt av  praxis och förarbeten. Praxis finns i praktiken inte när det gäller extraval men detta finns i förarbetena. Den här ganska strikta formuleringen om villkoren för att utlysa extraval val tycks motiverad av att man vill  skydda valresultatets giltighet från klåfingriga politikers manipulerande.  Extravalet verkar alltså vara olagligt eftersom det inte har gjorts ens ett enda försök att lösa situationen i riksdagen. Beslutet bör, hävdas det, åtminstone granskas av Konstitutionsutskottet först.
Nu börjar det bli riktigt stökigt. Undrar hur detta ska sluta???
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/lofven-tolkar-grundlagen-fel_4171981.svd

Kommentarer
Postat av: znogge

Det blir bara värre och värre... Hur ska detta sluta.

Ha en fin tisdag!

Postat av: Veiken

Jag blir så himla uppgiven. Skrota alltihop och bygg upp något vettigt från grunden. Välkommen till bananrepubliken Sverige!

Svar: Jag tänkte också exakt ordet bananrepublik om läget när jag läste artikeln och skrev inlägget. Vet inte om man ska skratta eller gråta åt att präktiga rekorderliga Sverige har blivit som "alla andra". Det var väl så han uttryckte det John Cleese!
Inga Magnusson

2014-12-09 @ 16:49:46
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Inger Maryissa

Ja, undrar verkligen hur detta kommer att sluta......det har verkligen blivit rörigt...
Tycker det känns ganska oroande

2014-12-25 @ 20:08:22
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback