Skäms BRIS!

Så besviken är jag på BRIS, organisationen som hjälper utsatta barn!  BRIS påstår att skolan kan vara en plats där barn mår bra men "lika ofta" är en plats där barn mår dåligt!!! Dvs enligt BRIS` påstående skulle 50 % av eleverna må dåligt i skolan. OCH SÅ ÄR DET INTE!!!
 
Vi som jobbar i skolan sliter varje dag för att barn ska ha det bra, må bra i skolan och vi   blir så hjärtligt trötta på att felaktiga negativa påståenden sprids om svensk skola både i media o annorstädes. Det finns barn som mår dåligt i skolan och varje barn som går dit och inte trivs är ett barn för mycket! Självklart är det så och BRIS gör ett bra arbete för de barnen, därför blir jag så besviken när man kommer med detta dråpslag mot skolan i Sverige.
 
Så här var det för en stund sedan: I en affär, ett Apotek,  låg ett smycke i form av en fjäril som säljs till förmån för BRIS. Jag höll det i handen och var på väg att betala för det när jag råkade vända på förpackningen och fick läsa detta på baksidan, att skolan kan vara en plats för trygghet men alltså lika ofta är en plats där barn mår dåligt.
http://www.webfinanser.com/nyheter/2530743/apoteket-och-bris-samarbetar/
 
I  internationella undersökningar visar det sig att Sverige ligger i topp när det gäller trivsel. Våra barn trivs i allmänhet bra med både lärare och kamrater.Många trivs och känner sig trygga

 Så här beskrivs det på Skolverkets hemsida:

 

" Rapporter och undersökningar visar att när elever fick beskriva vad de tyckte var bra i skolan kom lärare och skolpersonalen på första plats följt av kompisar och skolämnen på andra plats.

  Elever har stort eller ganska stort förtroende för sina lärare, och skolmiljön upplevs som förhållandevis positiv. Elever, lärare och skolledare svarar i hög grad att man trivs och känner sig trygg i skolan. En majoritet av eleverna tycker att det är roligt att gå till skolan.

  Nio av tio anser att lärare och elever bemöter varandra med respekt, vilket är något som har ökat under 2000-talet. Detta bekräftas också av lärarnas svar."

 

För ett antal år sedan gjorde jag i samband med studier en undersökning på temat trivsel - utsatthet på högstadiet i Årjäng. Resultatet visade att 1-2 elever per klass i genomsnitt kände sig utsatta på något sätt och trivdes inte i skolan. Det ligger väl i linje med Skolverkets siffror som visar på att knappt var tionde elev kände sig utsatt i skolan.
 
1-2 elever per klass  är naturligtvis för många, varje elev som inte mår bra i skolan är en för mycket , men att påstå att det är lika vanligt att elever mår dåligt i skolan som att de mår bra är bara såååå fel. Jag blir upprörd, arg och ledsen.
 
 
 
Skäms BRIS och ta tillbaka! Be om ursäkt för texten som hör till det här smycket!
 

Kommentarer
Postat av: Gubben

Är det inte så att om barnen trivs i skolan så ligger oftast deras hem förhållande bakom denna situation.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback