Semester 8 - Vackra hus i Sunne!

En stor del av charmen med Sunne är de vackra trähusen som är kvar i centrumdelen och runt omkring.
Detta ger ett idylliskt intryck när det är ganska nära centrum, lite Sörgården! Just den här gatan heter Långgatan
Såna här hus låg nära vattnet.
Man har tydligen också vågat utnyttja all mark i stan nära vatten till att bygga nytt. Detta kunde man se på andra sidan när man gick Strandvägen. Vid Strandvägen var det äldre hus.
Och bakom vårt hotell låg det här otroligt fina nybyggda huset. Det framgår inte riktigt på bild men färgsättningen var perfekt och fönstren suveränt snygga. Till huset finns en jätteträdgård, omgiven av ett ovanligt men fint staket.
Här är staketet och innanför det syns grillen också. Den är lite nedsänkt i gräsmattan och har perennaväxter runt så det är ingen insyn alls, men ser ändå inte inhägnat ut. Det fanns också en terassavdelning i trädgården, med riktiga terasser uppbyggda. Jag ville inte ta kort på dem, för det hade varit för närgånget på något sätt.

Kommentarer
Postat av: Marja i Myrom

Du har ett härligt bildintresse.
Så roligt att läsa om ditt besök i Sunne.
Din uppmärksamhet att iakta det som är annorlunda.
Och detta fina hus med nergrävd trädgård, är Teater biografens fastighetsägares privata bostad.
Verkligen personligt och fint.

Svar: Hej Marja! Tack för vänliga ord! Va roligt att du uppmärksammade min blogg och hittade hit med en kommentar! Jag blir ju nästan starstruck och alldeles svarslös för en gångs skull. Som du förstår så är jag o Roland beundrare av dina bilder, både av de stora o de små. Det var himla roligt att få komma till Sunne och se mycket av dem. Valet av semestermål styrdes faktiskt av att vi ville se din stora fasadmålning. Den kan bli en turistattraktion om man väljer att göra den känd.Lycka till med ditt fortsatta målande, jag hoppas verkligen att du fortsätter så vi får se mer. Och nästa gång ska vi snabba oss till din vernissage så vi hinner lägga beslag på en bild att hänga på väggen här hemma.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback