Semester 5 Jaktmässa Sunne i Rottneros

På en jaktmässa kan man få se lite av varje och här fanns mängder av stånd och försäljning, bl.a. den här mannen som hade med sig sin tama grävling. Den var helt cool. Den här jaktmässan och besöket där var ju höjdpunkten på vår semester och det var väldigt lyckat. Bra program och mycket intressant att se. 10.000 besökare på två dagar! Här fanns allt för och om jakt!
http://sunnejaktmassa.se/
https://www.facebook.com/sunnejaktmassa
Världens starkaste man Magnus Samuelsson och en av världens mäktigaste män Anders Borg, vår finansminister var också med och berättade om sina jaktintressen.
Damen bredvid Magnus ville gärna få ett kort tillsammans med honom, men sen hade ingen av oss penna att skriva upp några adresser så vi får hoppas hon hittar till min blogg ändå.;-)
Berättandet om jakt skedde på scen i samtalsform. Bra och trevligt! Två stadiga säpo-män posterade på var sin sida om scenen och granskade oss publik oavbrutet. Kanske fanns fler med på andra platser, men just de här två vek inte från finansministerns sida. Numera är skyddet gediget runt våra folkvalda i såna här sammanhang. Anders Borg berättade om sina hundarr och sitt stora intresse för löshundsjakt. Han sa ärligt att han vill inte ha varg på sina marker, eftersom varg är ett hot mot hundarna. Dessutom var han uppriktig nog att ifrågasätta förvaltningens lojalitet med riksdagsbesluten, vilket måste betraktas som modigt av en minister. 
Här är mitt mässfynd! Det är ett bälte som man kan fästa hundkopplet i och ha händerna fria. Det funkar perfekt när man åker skidor t.ex. och har en liten tax med.  Jag hade tänkt köpa ett, men de jag såg kostade runt 500 kr. Det här på Hööks fick jag till mässpris 115 kr. Och dessutom en flaska vatten gratis. Inte fel den här varma dagen
Rottneros är vackert med en stor park. Vi var på mässan på fredagen och det var bitvis trångt, till o med på det här stora området. Mässan är rätt ny, men en succé för arrangören Besterman ( de som fixade med Packmopedsturnén tidigare!) i samarbete med Jägareförbundet. Vi avstod från att gå dit på lördagen eftersom vi hade lille taxvalpen Severin med oss, det var för mycket folk för att gå med en liten tax då.

Kommentarer
Postat av: tant Hannele

egen grävling, vaffö inte :)

Postat av: Freedomtravel

What??? Kan man tämja en grävling? Ja, söt var den i alla fall!:)

Svar: Tydligen kan man tämja en grävling, visste jag inte heller.
Inga Magnusson

2014-08-12 @ 21:48:16
URL: http://www.freedomtravel.se
Postat av: Inger Maryissa

Mej oj.....en tam grävling....helt fantastiskt...vilket foto..
det är nog ovanligt ?

2014-08-30 @ 21:58:56
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback