Lanthandlare Rikards femtioårskalas!

Vi var på lon på hembygdsgården och firade Rikards femtioårsdag som egentligen infaller imorgon söndag. Men ikväll var det öppet hus för alla som ville fira honom och vi var många. Hela lon full. När man fyller år får man vara beredd på allt och här måste Rikard ta av sig skjortan och slipsen för att presentas med en humoristisk tröja med passande text.
Stilenlig dryckesservering
Jag gillar det man gjort med taket.
Presentbordet var stort
Saxofonspel med Ack Värmeland blev det. Vackert! Och sen blev det massor av tal och spex och sång förstås. God mat och dryck serverades som buffé. Vi tackar för en trevlig kväll!

Kommentarer
Postat av: Gubben

Ser verkligen ut som en riktigt trevlig 50 års fest. Hoppas verkligen att lanthandeln kommer leva länge hos er. Här där vi har stugan är den nedlagd sedan 15 år tillbaka och på grannön är de bara öppna under sommarmånaderna. Hur har man tänk att få folk till landsbyggden då man hela tiden lägger ned skolor, för detta gör att lanthandeln försvinner också. sedan måste vi handla hos lanthandlarna fast tandkrämen är 2 kronor dyrare.

Svar: Skolors existens kan inte ytterst motiveras med att de ska rädda bygden eller lanthandeln. Skolor ska ha hög kvalitet och möjlighet att få behöriga lärare och om de inte klarar det så ska de läggas ner. För få elever i varje årskurs 0-3 st exempelvis och kanske bara 20 -30 elever på en hel skola med 6-7 åldersgrupper har dåliga förutsättningar att bli en bra skola, ur pedagogisk synpunkt och social. Barn som bor och växer upp glest behöver få ett utbud av kompisar. åtminstone i skolan. Det finns def en nedre gräns i barnantalet för en skola, med för få barn och dåliga framtidsutsikter så bör den läggas ner. Skolor ska inte behållas för att rädda en lanthandel. Lanthandlarna ska stå på egna ben. Och det gör vår med en kombo med restaurang, sovvagnshotell, försäljning av inredningsartiklar, bensin, café, systembolagsombud, datorcafé, apoteksombud.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback