Grillfest på oxfilé
Förrätten var otroligt läcker; skivade friterade Karljohansvampbitar (utan kryddor, bara panering i bovetemjöl och ägg) Svampen har i sig så mycket smak!
Till salladen en vinegrett på kurbis
Till salladen en vinegrett på kurbis
Vackert dekorerat med lingonkvist i snapsglas
Oxfilen vägde hel mer än tre kilo och kom från ett ekologiskt uppfött djur med slaktvikt på 650 kg. En jättefilé!
Så här blev de största grillskivorna, fint marmorerade var de också.
Här är Rolands jätteskiva på tallriken perfekt medium
Här är min skiva på tallriken, med Karljohansvampsås och ugnstekt skivad potatis. Gott som en dröm
Veteöl o rödvin därtill
Vi frågade det här proffset om det finns nåt knep att veta när köttet är lagom grillat. Jo, man kan känna och jämföra på
på sin egen hand. på muskeln under tummen. Här är well-done, på pekfingret rare och medium däremellan.
Och dessutom hade vi trevligt med massor av skratt
Kommentarer
Postat av: Marie
Oj, så gott allting ser ur och jag som redan är hungrig! Tur att maten är klar snart. :-)
Trackback