Mina gullvivor blommar också!

 
Avundsjukt har jag kollat på andra bloggar, Gunnar C, Leontina och några till som visar upp blommande gullvivor. Jag hade inte sett några, så jag gav mig ut på spaning i trädgården under löv och lort´. Och minsann där var de, både vilda mammavivor (med buskarna från Bäck i flytten!) och trädgårdsvivor.
 
 Trädgårdsvivorna som säkert heter nåt på latin i närheten av Primula men kanske inte vulgaris som borde vara en enkel och vild variant. Ser att jag får rensa ogräs bredvid där. Just idag orkade jag bara krafsa fram blommorna under löven och sopa bort värsta lagret. Jag är ju lite trädgårdslat, alltså gör minsta möjliga i rabatterna, eller vad man ska kalla mina stråk av växter. Att säga att man har rabatter förpliktigar på nåt sätt. Det bör vara höstgrävt, ansat och rensat. Och så är det inte här, mina trädgårdsväxter för på egen hand en ständig kamp mot torka och ogräs för sin överlevnad. Endast de allra härdigaste exemplaren finns alltså kvar.

Kommentarer
Postat av: Inger Maryissa

Gullvivor är så mysiga och söta blommor
och tänk att de kommer redan....visst är det lite tidigt ?

Svar: Jag har en känsla av att det är tidigt men har inte riktigt koll. Mmm de är fina!
Inga Magnusson

Postat av: Marie

Kanske är det ändå de första vårtecknen som är vackrast. De för med sig en känsla av både hopp och värme. Hopp om en ljus och varm framtid. Kanske lite väl djupt bara för lite vårtecken, men i mitt fall fungerar det PRECIS så...

Svar: Jo, men det känns djupt att detta vackra mirakel kommer tillbaka år efter år, lika fint.
Inga Magnusson

2014-04-14 @ 08:09:52
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Lena

Styltade rabatter med vivor planterade med jämna avstånd är fullkomligt själlösa jämfört med din överaskande blomprakt! De blå tycks stortrivas hos dig.

Svar: Det var kul att liksom leta opp de små liven!
Inga Magnusson

2014-04-14 @ 09:25:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback