Mattias o Risa har köpt hus ...

... i Seattle, det är nu klart! I Bridle Trails tror jag området heter.  Jag antydde att barnen förändrar sina liv på olika sätt och detta var ett exempel som vi har följt en tid. Lite nervöst är det med så stora affärer som husköp och särskilt i ett annat land med lagar och regler som inte är så bekanta. Vi har bara kunnat hålla tummarna och hoppas att allt skulle sluta väl i den här processen.  I USA är systemet ett annat än i Sverige. Köpare och säljare har varsin "agent" som är med och förhandlar om priset. När prissumman är klar så förhandlas om de fel som köparens undersökare hittar och vem som ska betala. Det dras av eller läggs till. I Sverige förväntas en och samma mäklare tillvarata både säljarens och köparens intressen.
 
Under morgondagen lägger jag ut bilder på huset.
Här är en länk men den kanske tas bort snart eftersom köpet är klart. Åtminstone är det så i Sverige.
http://www.redfin.com/WA/Bellevue/3709-131st-Ave-NE-98005/home/430851?utm_source=myredfin&utm_medium=email&utm_campaign=iphone_email&utm_nooverride=1

Kommentarer
Postat av: Marie

Oj, vilket magnifikt hus! Verkar dessutom ligga hur bra som helst. Vilken underbar påskpresent. ;-) Det är verkligen roligt när det går bra för ens barn, men jag förstår din oro. Jag hade känt precis samma sak hur bra barn man än har. Det är ju bara svårt att lära sig allting man måste känna till som vuxen i sitt eget land... Snabbinlärning av ett annat land leder helt klart till en viss oro...

Svar: Det är verkligen jättefint. Och de ville inte ha stor trädgård så tomten var perfekt.
Inga Magnusson

Postat av: Znogge

Oj, vilket trevligt hus och så vackert det ligger! Dit får ni resa ofta.

Även i Brasilien fungerar det på annat sätt när man ska hyra eller köpa. Nu kommer ju vår Mattias med sambo hem och stannar preliminärt i ett år. Så nu letas det bostad på hemmaplan i stället.

Svar: Ja det är fina omgivningar med park nära och mycket hästar, någon sorts kapplöpningsbana tror jag. Var i Sverige vill din son bosätta sig? Nära mor. o far?
Inga Magnusson

2014-04-16 @ 09:01:31
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Hanneles bokparadis

Lite långt borta...

Svar: Absolut! Synd att inte Microsoft har etablerat sig i Sillerud istället för i Seattle :-)
Inga Magnusson

2014-04-16 @ 13:51:48
URL: http://hannelesbibliotek.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback