Ledig dag tisdag!

Skönt oplanerad dag är det med sovmorgon. Ska försöka gå ut en sväng fast vädret är helt kass; spöregnar, blåser och är kallt, +4 grader.
 
En kyckling ska jag koka, det är nytt påfund. Tidigare har jag bara kokat kött och alltid stekt kyckling. Letade upp en svensk kyckling igår. Jag börjar allt mer aktivt bojkotta importerad mat efter de senaste rapporterna om fördelarna med svenskt.  Förr tog jag ekologiskt och svenskt när jag råkade hitta det, numera letar jag upp och väljer butik där det finns.
 
Sen ska jag "administrera mitt liv", ringa några samtal, förbereda för deklaration, boka tider här o där. Med jämna mellanrum kommer gubben att dyka upp för att få kaffe och mat, han jobbar i närheten.

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Hoppas du har hunnit med allt inplanerat på denna så kallade oplanerade dag!? :-D

Jag har också bockat av en rad "måsten", fast det känns som om inget av dem egentligen blev färdigt... Så jag får väl fortsätta imorgon!!

Jag har ökat på mina inköp av ekologiska matvaror rejält bara under de senaste månaderna, för ju mer man hör om hur livsmedelsproduktionen går till ju mer skeptisk blir man till om vissa produkter ens borde få kallas livsmedel... :-( Kött har jag nästan helt slutat att köpa i butik, men det behöver jag ju inte heller eftersom det alltid finns ett överflöd av viltkött i frysboxen.

Hur blev den kokta kycklingen?? Kan tänka mej att köttet blir både mört och saftigt av den tillagningsmetoden!? :-)

Svar: Ja, det är verkligen bra. Jag började ju egentligen koka kyckling eftersom gubben kör 5:2 och då behövs något magert kött till "svältdagarna". Men det kommer jag att fortsätta göra ibland, det är jättegott som kött, jag kokar det bara med örtsalt och olika rotsaker. Sen får det svalna i kokvattnet till dagen därpå då vi äter det till potatis och broccoli. Kycklingsoppa blir det på vattnet med sojagrädde i o kycklingbitar o lime och morötter o sånt. Inte fel alls och man får mycket mat på ett kok, precis som med kött.
Inga Magnusson

Postat av: Gunnar

Jag delar din uppfattning om svenskt och närodlat. Tror att jag också köper mer sånt nu än tidigare.
Hustrun köper aldrig annat än svensk kyckling.

Svar: Jag har blivit riktigt kräsen, tänker både på de stackars djuren och på dem som ska hantera dem. Jag vet att bönder som kan hantera sina djur på ett bra sätt mår bättre både till kropp och själ. Det där sista är viktigt nog.
Inga Magnusson

2014-04-08 @ 15:08:51
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: Veiken

Det var länge sedan jag hörde att någon kokade kyckling. När jag var liten och var på landet så kokades det ofta kyckling och det var supergott om jag minns rätt! Jag antar att det blev suveränt gott! :)

Svar: När jag var liten så kokade mamma höns och det var currysås och ris till. Inte alls fel men ibland lite segt, beroende på hönans ålder antar jag. Gott blir det i alla fall med örtsalt och grönsaker och att få kallna i spadet.
Inga Magnusson

2014-04-08 @ 19:52:20
URL: http://www.veiken.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback