Kycklingsoppa

Kokade svensk ekologisk kyckling med grönsaker (också eko) och bara örtsalt Trocamaro. Lade i benigare bitar först så de fick koka någon timma innan de finare bitarna kom i, bröst och lår. Ingen konstgjord buljong. Kycklingen fick svala i spadet och vi åt av den på vår 5:2-svältdag, tillsammans med broccoli och lite kokt potatis. Har inte kokat kyckling förr, men nu när det går att köpa bra kött så känns det helt ok och det ger flera middagar.
Silade ifrån buljongen
 
Pillade loss och sorterade grönsaker för sig och kycklingbitar för sig. Mindre i en hög, större i en hög.
 
Buljongen kvar i grytan
Mixade grönsakerna
 
Mixade grönsaker ner i buljongen
Mixade de små kycklingbitarna
Ner i buljongen, det blir ok konsistens av detta. Sen går att tillsätta kokosgrädde och lite vispgrädde och lite vin.
 De större kycklingbitarna skar jag i bitar och skördade kinesisk lök ute i pallkragarna från i somras
 
Klippte löken i små ringar.
 Färdig soppa med hela kycklingbitar och lök.
Skulle förstås ha varit kokosmjölk i också och lime och citrongräs till men det hade jag inte hemma. Den blev smaksatt med lite grädde ( kan vara mer, det är så smakrikt) och en liten vinskvätt.  Mycket smak blev det i alla fall. Gubben godkände och vi åt till hockeyn
 
Vi borde nog koka mat oftare och äta mer soppa. Älgkött kokar vi gärna till pepparrotskött buljongen blir sen till soppor med älgbuljongen och till slut god pytt i panna av köttrester. Har inte tänkt att detta går att göra, för vanlig kyckling känns inte så aptitlig att långkoka. Men när den är ekologisk svenskuppfödd så blir det helt ok på nåt vis, bra kött är det och färskt köper vi! Köttet passar bra till 5:2 mat på svältdagen, det blir inte många kalorier i en bit.

Kommentarer
Postat av: soffie

lät jättegott, jag är urdålig på att laga soppor tycker dte tar sån tid!

Svar: Mmm det tar tid, sånt jag kan göra när jag har mina lediga dagar.
Inga Magnusson

Postat av: Annika

Håller med dig om att man borde äta soppa lite oftare. Tack för att du ger mig lite inspiration så jag blir bättre på att göra lite mer storkok och nyttigare mat. Jag är verkligen en perioder då det gäller matlagning.
Kram på dig.

Svar: Tack för snälla ord! Just den här soppan gjorde jag första gången och den var lite bökig att få till, men i gengäld gav den mat till flera middagar. Och den blev väldigt smaklig, nyttig också hoppas jag med ekologiska ingredienser. Ha det gott!
Inga Magnusson

2014-04-01 @ 21:48:04
URL: http://badtant.bloggo.nu
Postat av: Znogge

Hemlagad soppa är verkligen inte fel och just kycklingen gör att det blir matigt!

2014-04-02 @ 06:20:40
URL: http://znogge.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback