Konstrunda i Årjäng långfredag

Det skulle inte bli någon konstrunda idag. Men vid lunchtid åkte vi till Stationscafét för att äta påsktallrik och det visade sig vara omöjligt. Fullsatt och folk i kö. Roland var jättehungrig så vi ringde till Travmuseet och lyckades få två platser där. Snabbt dit förstås och åt god mat. Samtidigt tittade vi förstås på samlingsutställningen över årets påskrunda. Bilder är längst ner här. Mycket fint, min favvo är tveklöst Els-Maries skulptur på fågeln bakom trädstammen. ´Den väckte habegär men jag har varken plats eller ekonomi till några konstinköp just nu.
Här ovan är från besöket i Huset på Strand. Det var en höjdare att få se Leif Granlunds bilder på ett syskonpar i Östervallskog 1979. De måste ses! Och att höra honom berätta hur de kommit till var suveränt. Det här måste han ge ut i bokform med text till, för kringstoryn är minst lika bra som bilderna.
 
De här var gjorda i tovningsteknik av en kvinna Damberg tror jag. Pallen går verkligen att sitta på! och hon hade flera trevliga verk med. Borde nog se om hon har en egen ateljé som är öppen i morgon när vi ska göra konstrunda på riktigt i Årjängstrakten.
 
Bild från den fina lunchpåskbuffén på Travmuséet hos Inga Vogt och övrig personal. Min favvo var dillpotatis,  varmrökt lax och romsås. Efterrätten pannacotta med mango var läcker.

Kommentarer
Postat av: Rikard o Sinikka

Hemskt ledsen att ni inte fick plats.Men det var en helt otrolig dag idag med mycket folk,inte var dag det är restaurangkö i Svensbyn.Fortsätter det så här måste vi öka ut lokalerna
Hälsningar Sinikka o Rikard

Svar: Vi glädjer oss egentligen åt att Stationscafet är en succe! Trängseln är förstås ett gott betyg åt det ni serverar och åt ert rykte. Gör inte så mycket att vi inte fick plats, det var fler drabbade. Vi kommer tillbaka förstås. Fantastiskt att vi har fått ett så bra matställe och kafe i Sillerud! Förstår att ni måste ha mer lokaler nu
Inga Magnusson

2014-04-18 @ 20:04:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback