Frykens Pärla

Restaurang vid campingen i Lysvik, mellan Sunne o Torsby! Värd ett besök för det fantastiska läget, det är såååå vackert. Och vi hade tur med vädret. Maten var god, påskbuffé. Men bemötandet så där, om inte dåligt så i alla fall rejält fyrkantigt. Bord för oss var bokat i förväg till kl 15.30. Vi anlände ganska exakt i tid, men blev meddelade i lite snorkig ton att det inte var färdigt och att det var ett annat sällskap före oss som man skulle duka upp till.
-  "Bara så att ni vet hur gången är" sa mannen utan ett enda ord till beklagan eller ursäkt. Vi väntade fromt vid entrén och råkade träffa gamla bekanta så vi hade inte tråkigt utan pratade bort den stunden och passade också på med toabesök.
 
 Det var förbjudet att gå genom matsalen för att kolla om man ville sitta ute eller inne före bordsplacering "för det kunde bli för mycket spring i matsalen...." (!). När man väl är placerad så är det ju inte så käckt att ändra tyckte jag kanske. Och det var ändå  ingen värre trängsel i matsalen vid tillfället, tre bord upptagna i den ganska stora matsalen så det hade inte blivit så väldigt stimmigt om jag hade fått smyga igenom (!). Men vi fick ett jättebra bord inomhus, helt ok.
 
Det gick inte att bli betjänad i glassbaren,  kö vid ett tillfälle och nonchalans vid nästa, såg inte eller låtsades inte se. Därmed gick desserten bort. Men gott kaffe o praliner är absolut inte fel.
 
Vid dryckesvalet presenterades endast öllistan, inte vinerna. Men vi sa till och fick vinlistan också. Vinet smakade bra.
 
Disk drällde på borden runt om och blev stående i travar medan vi åt. De stod kvar när vi gick också. Fast det var ju inte vi som skulle ta hand om disken så det kvittade. :-) 
 
Buffén dukades bort snabbt redan före kl 17.00 fast det stod till 18.00. Men då hade vi ätit färdigt så det gjorde inget.
 
Nu spelade detta inte så stor roll för oss,  vi valde  god mat av buffén, hade jättetrevligt i varandras sällskap, fnissade lite åt den tjuriga betjäningen,  njöt i fulla drag av det vackra vädret med den fina utsikten och maten var god; mina favvos var peston, potatissalladen, skinkan och laxen och så coleslawen.
 
Stort tack till R och Å-B för en helt fantastisk dag! Det var helt suveränt!
 
 
Här har vi mannen som uppenbarligen hade makten över matsalen. Vad titeln är vet jag inte. Bilden var så suddig så den får vara kvar som den är, annars brukar jag maskera ansiktet om jag klagar över bemötande i butiker eller restauranger här på bloggen. I och för sig väldigt sällan det händer, inte ens en gång om året tror jag. Men tycker samtidigt inte att det skadar att sätta upp en varningsflagg både för nya besökare och för dem som driver restaurangen. Både ägare och kunder har intresse av god service. Vi kommer gärna tillbaka hit men hoppas på proffsigare bemötande av personalen förstås.
Eventuellt går det inte att kommentera här men det går i så fall att skriva på annat inlägg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback