Dålig målare!

Det är jag som har målat! Och jag har gjort enligt konstens alla regler. Det är tryckt virke under så jag väntade ett par år med att måla, så som det sägs att man ska göra, hade oljegrund och oljefärg först. Men ändå har färgen flagnat och försvinner på handledaren på verandan. Undrar vad som blev fel?  Får väl slipa ner det hela och börja om igen till sommaren.

Kommentarer
Postat av: Marie

Vi har samma problem här på vår framsida, vilket inte alls är roligt. Ser bara tråkigt ut. Vi har gjort om samma sak flera gånger man n börjar vi ge upp. Funderar på att slipa bort all färg och så får det ledaren vara naturfärgad istället.

Svar: Det lär vara just det tryckimpregnerade som är svårt att måla på.
Inga Magnusson

Postat av: Lena

En sådan otur, inte roligt att se efter allt ditt jobb. Hade du en riktig linoljefärg? Den släpper inte i stora flagor, som den här gjort.

Svar: Det var olja och linoljefärg i grunden, sen har jag målat över med alkydfärg,men det skulle inte vara några problem. Linoljefärgen släppte ju också innan jag målade över förra sommaren.
Inga Magnusson

2014-04-14 @ 09:22:09
Postat av: Eva

Gjort samma sak ! I många år och det blir inte bättre

Svar: Egentligen kanske fåfängt att ha tryckt virke i de här handledarna. Kanske bättre att köra med vanligt otryckt, det går i alla fall att måla på
Inga Magnusson

2014-04-14 @ 11:44:18
Postat av: AnnaKK

Här har vi till och med misslyckats med träoljningen av vår balkong som är byggd med tryckimpregnerat virke. :-( Fast det var en underlig träolja, tyckte vi ju redan när vi öppnade burken... Den var mjölkig, eller vad jag ska säga. Vit och lite tjock!? Året efter var det bara till att dra av den igen i stora långa flagor, för den hade allt annat än trängt in i träet!

Svar: Det var ju märkligt! Man förväntar sig ju att olja ska tränga in i trä. Vet inte om det beror på att de nya produkterna är vattenbaserade, förr var det oljebaserat.
Inga Magnusson

2014-04-14 @ 14:59:19
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Lena igen

Min erfarenhet är att alkydfärg brukar släppa i stora flagor. Den har jag slutat använda. Linoljefärg fungerar däremot. Den kan krita efter några år i solsken och då drar man över den med ett tunnt lager linolja. Tryckimpregnerat har vi förstås aldrig hanterat.

Svar: Ja, jag ska slipa i sommar och testa igen
Inga Magnusson

2014-04-15 @ 10:45:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback