Bra resultat i Årjängs skolor ...

... visar SKL:s undersökning av landets alla kommuners skolor. Man har kollat årskurserna 3, 6 och 9 om jag minns rätt och Årjängseleverna har i genomsnitt bra resultat. Det är roligt att läsa. Bakom de siffrorna ligger hårt arbete av lärare, elever och föräldrar vilket glädjande nog uppmärksammas av företrädare för skolan i kommunen. Det är bra att de berörda får cred för detta, för det goda resultatet visar att eleverna har inte suttit passiva framför teven ;-) .    
 
Sen ska man vara medveten om att de här siffrorna varierar  från år till år i små kommuner som Årjäng. Stabilt i topp varje år ligger de stora Stockholmskommuner, typ Danderyd och så Vellinge utanför Malmö.  

Kommentarer
Postat av: Lena

Jag undrar när den undersökningen kommer, som redovisar hur många av eleverna som nyss har kommit till Sverige, knappt förstår svenska och aldrig gått i skola. Dessa elever är chanslösa och ändå ska deras kunskaper redovisas i klump.
I Danderyd och Vellinge är de mycket få, om ens några.

Svar: I typ Danderyd så är det säkert en kombo av olika socioekonomiska faktorer som ger stabilt goda resultat. Ska bli spännande att se hur det utvecklar sig i Årjäng åren framöver.
Inga Magnusson

2014-04-09 @ 08:47:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback