Vildsvin eller grävling på Pärekul?

Ja, det är frågan. Så här såg det ut i morse i alla fall när Kjell och hans mamma tittade ut i trädgården.
 
 
Roland skickade en bild på förödelsen till Gunnar Glöersen, jaktvårdskonsulent i Värmland. Han gissade på vildsvin, för han hade aldrig sett att grävling hade ställt till så illa, och skickade gratulationer till att ha fått en nytt vilt, jaktbart och ätligt.
Imorgon vet vi kanske lite mer för nu har det laddats en grävlingfälla med äpplen och honung och annat godis.
 

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

Ja, jag tror nog på vildsvin. Mata dem inte bara - och skjut dem gärna...

Svar: Jag tror inte att de blir matade här, men troligtvis skjutna. Läckert kött! Vildsvin matas nog mest för att försöka locka dem bort från sånt som vi inte vill att de ska äta och kanske för att kunna skjuta rätt djur. Annars lär de nog kunna leta upp mat själva.
Inga Magnusson

2013-09-03 @ 22:28:38
Postat av: TT

Oh, tror också på vildsvin, vi har massor här hos oss. Köttet är ju jättegott så jag hoppas mannen skjuter något nu i höst. :)

Svar: Ja, vildsvin är gott, inte helt fel som vilt i skogen, men det gäller nog att hålla antalet rimligt om det ska vara trevligt.
Inga Magnusson

Postat av: Anonym

jovisst är det vildsvin, det blir riktig "roligt", när de besöker en golfplats för att söker mask.

Svar: Ha ha.... kan jag tänka mig!
Inga Magnusson

2013-09-04 @ 22:18:13
Postat av: Micke.

Precis lika hemma hos mig.... 3 väl erfarna jägare konstaterade vildsvin, men till min stora förvåning när ja satt å vakade så kom det mycket riktigt...... EN GRÄVLING... Ingen trodde de va sant, men nu blir det fälla först å se om det går. Eller sitta på pass. Mvh.

Svar: Men, va spännande det här blir. Nu är det olika bud om vad detta är. Framtiden lär utvisa vilket som är rätt. Om det är vildsvin får nog fler påhälsning i sin trädgård. Någon grävling tror jag inte har fångats på platsen än trots läcker laddning i fälla.
Inga Magnusson

2013-09-06 @ 18:57:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback