Överdrivna klimatlarm - säger IPCC själva!

Självaste IPCC, FNs klimatavdelning, säger nu att man rejält  har överdrivit larmen om klimatförändringar. Deras tidigare slutsatser har byggt på datorberäkningar in i framtiden, men datorerna har överdrivit. Kul att man nu skyller på datorerna och inte på sig själva, det blir lite Kurt Olsson över det hela ;-)   Men isarna vid Arktis växer rejält bl.a. och man har ingen förklaring till det. Enligt alla förutsägelser så skulle de ju smälta bort i den globala uppvärmningen.
 
  Bra med justeringar eftersom de här larmen brukar betraktas som oantastliga sanningar av länder världen över och vara vägledande för politiska beslut. Kan alltså  vara klokt att ta den här typen av alarmism med en nypa salt. Människan kan säkert påverka i viss utsträckning men klimatet på jorden har varierat över tid också utan våra moderna påfund.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2420783/Worlds-climate-scientists-confess-Global-warming-just-QUARTER-thought--computers-got-effects-greenhouse-gases-wrong.html
 

Kommentarer
Postat av: Gubben

Visst är det lite konstigt med alla rapporter vi får angående vår miljö. Givetvis måste vi tänka på denna. Fast när det är så den ena dagen ock nästa dag tvärtom då blir det naturligt att man tvivlar.
Läste en gång om en forskare på mitten av 1800-talet som kom fram till jordens yta skulle vara täckt med 1 dm hästskit då hästägandet ökade lavinartat. vilken tur att bilen kom in i våra liv!
fick skrapa mina bilrutor i morse.

Svar: Helt suveränt med forskaren som kom fram till 1 dm hästskit! ;-) Vi vill ju gärna tro att alarmismen är en modern företeelse men icke! Vi har alltså enligt dåtida och nutida forskares gemensamma ansträngningar att välja mellan pest och kolera, dvs antingen en massa metangas från hästskit eller koloxid från bilar. Alarmgrundande lär båda alternativen kunna bli.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback