Mer från älgolyckan imorse

Så här såg det ut när jag åkte till jobbet i morse. Älgkon låg i diket och bilen var på väg att bärgas. Tur sa Roland att det var ett stabilt fordon. Det var en Saab. Älgen hade studsat från kofångaren och landat uppe på vindrutan, och själva rutan hade spruckit och böjt sig inåt, men den höll sig fortfarande någorlunda på plats i sidorna. Med bilar där vindrutan viker ner sig i sidorna och inte orkar hålla emot älgens tyngd så blir personskadorna svårare.
Jag fick stå här en stund och vänta på fri fart i den mötande körbanan.
 
Det här är en plats där man ska se upp för älg. Det lär gå mycket älg på golfbanan bredvid; mat och vatten finns i riklig mängd där förstås. För länge sedan bodde vi i skolhuset i Snarkil, det blir nära, så var detta en typisk älgövergång där olyckor ofta inträffade under älgexplosionen på 70-talet. Glömmer aldrig när en chockad men oskadad man kom och ringde på vår dörr då. Han var från Sydamerika, pratade skröplig engelska och hävdade bestämt att han kört på en åsna.

Kommentarer
Postat av: Bosse Lidén

Han har rätt. Hade det varit en liten nätt bil kunde det gått riktigt illa.

Svar: Ja, smällen måste ha varit rejäl, ändå höll sidorna vid vindrutan. Det är en kvalitetsbil, en säker bil, så säker nu en bil kan bli. (Jag kommer inte in på din websida, du måste ha skrivit fel adress här och så kommer samma adress tillbaka varje gång)
Inga Magnusson

Postat av: Bosse Lidén

Det är samma sak med en Volvo i en jämförelse med många andra bilmärken. Ändå. Vi är små sårbara individer där vi far omkring på vägarna.
Festligt. Jag har aldrig fått en sådan här ruta att fylla i. Ska bli spännande att se om detta går iväg till din blogg. Jag förstod inte vad du menade med att jag skrev fel adress. Kram Bosse

Svar: När jag får kommentarer på bloggen så fyller den som kommenterar i sitt namn (eller alias) sin emailadress och adress till eventuell blogg / facebook eller liknande. Bloggadressen blir då en länk på min kommentarslista som jag sen kan klicka mig ner på och läsa kommentatorernas bloggar. Jag blir ju lite nyfiken på vad de skriver på sitt webforum. Det ser ut som om du har en blogg på Wordpress men att du inte fyllt i rätt adress. Jag kan inte länka dit i alla fall.
Inga Magnusson

2013-09-05 @ 05:52:06
URL: http://bosseliden.wordpress.com
Postat av: Bosse Lidén

Hej igen!
Jag är urdålig på tekniska saker. Jag ser att URL-adressen till min blogg på Wordpress stämmer i alla fall. Nästa gång jag skriver en kommentar till dig ska jag se vad som står just på din blogg. Jag väljer alltid alternativet W (wordpress) och sedan fyller jag bara i bosseliden. Mitt problem brukar annars vara att det ibland inte går att komma in på kommentarer hos de som har blogspot. Har hänt många gånger där jag fått försöka nästa dag istället. Ps. Du har kommenterat tre ggr på min blogg tidigare. Önskar dig en fin torsdag.

Svar: http://bosseliden.wordpress.com%20 Detta verkar vara den bloggadress som du angett i kommentarer här och den accepteras alltså inte, den kan jag inte klicka mig in på.
Inga Magnusson

2013-09-05 @ 06:45:43
URL: http://bosseliden.wordpress.com
Postat av: AnnaKK

Usch, nä... Det där är ingen rolig syn. :-(

Inte en chans att jag skulle vilja köra omkring i en liten klent byggd bil mest avsedd för stadstrafik - när bor ute på vischan och ska köra en massa på vägar genom skogs- och odlingsmark bör man absolut ha en rejält konstruerad bil som tål såna där sammanträffanden!

När maken krockade med "sin" älg så körde han en pick-up (en mindre modell från Subaru) med störtbåge i. Älgen hamnade även i hans fall uppe på vindrutan och främre delen av taket, så bilen var helt nedtryckt där - men där han hade huvudet, höll störtbågen tack och lov uppe taket.

Svar: Jag blev ganska besviken när jag förstod att det inte ska vara några föreläsningar på kursen, för det har alltid varit genom såna jag har lärt mej mest och bäst på de tidigare kurser jag har gått. Och på den här första delkursen ska det inte heller vara någon tenta, utan en mindre skrift bara (som jag ännu inte har satt mej in i exakt vad den ska avhandla). Några seminarier blir det inte heller, där emot ska vi på något vis föra diskussioner i ett forum på nätet. Får hoppas att det är något som kan bli bra och givande! Vissa inslag av sådant förekom på kursen jag läste i våras, men eftersom de var frivilliga så var det ytterst få som brydde sej om att delta - och läraren släpade efter med sina inlägg där, så när det väl kom en "sammanfattning" från henne så var vi redan långt inne i nästa delkurs... <:-) Men här är deltagande i diskussionerna obligatoriskt, så förhoppningsvis ska man få en chans att reda ut oklarheter ang litteraturen den vägen.

Svar: Aha, då förstår jag kursupplägget. Det blir alltså i huvudsak litteraturstudier och en inlämningsuppgift. Seminarierna blir istället nätdiskussioner. Tja, det är väl den nya tidens studier som kan göras utan att alla samlas på ett ställe. Kanske kan vara väl så givande när man satt sig in i det hela. Allt hänger som vanligt på att man har turen att få bra lärare som verkligen engagerar sig.
Inga Magnusson

2013-09-05 @ 08:14:01
URL: http://annakk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback