Ledare om hyckleriet i flyktingmottagningen!

Äntligen en klok människa som vågar sticka ut och säga som det är, fast hon inte hör till SD eller skriver på Avpixlat!
http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/den-vilseledande-flyktingdebatten/

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

Det är ett stort problem med människosmugglare. Men självklart ska de syrier som är i landet få permanent uppehållstillstånd och få ta hit sina närmaste. Att skicka dem tillbaka till Syrien är väl ungefär lika humant som baltutlämningen - ett av de mörkaste kapitlen i vår historia.

Svar: För mig låter det mer logiskt att ge skydd så länge kriget varar men inte längre. De är ju här pga skyddsbehov. Och hela flyktingcirkusen med krav på illegal smuggling är absurd, för alla inblandade. Baltulämningen kan man väl inte jämföra med, de skickades tillbaka under krig till en säker död om jag inte missuppfattat nåt. Sen kan jag tycka att det måste finnas en gräns för hur många vi kan ta emot och att det hela bör gå centralt via EU eller FN så att resurserna används där de bäst behövs. Det blir märkligt när vi som enda land öppnar våra gränser.
Inga Magnusson

2013-09-16 @ 23:08:57
Postat av: Lennart Carlstedt

Tyskland tar emot flest flyktingar i förhållande till landets befolkning. Om kriget blir kortvarigt vill de flesta självklart återvända även om man har permanent uppehållstillstånd.. Men om det tar flera år, vilket man kan befara är det ju bättre att våga satsa på en framtid i Sverige.Bättre för dem och bättre för Sverige.För detta är inte bara ett problem utan också en möjlighet för oss!

Sen kan jag hålla med om att EU borde ta emot fler flyktingar. Vår representant i EU, Cecilia Malmström jobbar hårt för detta.

Svar: Frankrike och Tyskland tar emot flest asylsökande i Europa och på tredje plats kommer Sverige, en bit före fyran Storbritannien. Många menar att det inte är något problem – eftersom de utgår från att det handlar om asylsökande per capita.
Det gör det inte. Tvärtom handlar det om absoluta tal. Räknar man om antalet asylsökande i förhållande till befolkning placerar sig Sverige på en tydlig förstaplats. Om de andra stora mottagarländerna skulle ha tagit emot lika många som vi, skulle Tyskland ta emot åtta gånger så många flyktingar som de gör i dag!


.
Inga Magnusson

2013-09-17 @ 22:47:46
Postat av: Lennart Carlstedt

Nja - det beror på vilken statistik man åberopar. Och om vi ligger i topp borde vi väl vara stolta över det ? Och såvitt jag minns hade vi inte begränsade uppehållstillstånd när norrmännen flydde från nazisterna.

Svar: Jag är inte stolt över den flyktingmottagning vi presterar. Det är oanständigt att den försörjer kriminella ligor som sysslar med människosmuggling, att vi enbart tar emot dem som har råd att betala illegal smuggling, att vi sedan inte kan ge anständiga bostäder och meningsfull sysselsättning åt dem som kommer hit, att systemet inbjuder till fusk med identiteter, Det går inte att jämföra med norska flyktingar under kriget, vi har ju alltid haft tämligen öppna gränser mot Norge utan problem. .
Inga Magnusson

2013-09-18 @ 22:46:46
Postat av: Lennart Carlstedt

Centern hade faktiskt ett bra förslag på stämman. Tillåt folk att söka asyl på svenska ambassaden i respektive land. Det skulle ta bort mycket av människosmugglingen! Och de flest flyktingar är faktiskt inte "kriminella ligor". Det är inte de som söker asyl!!

Svar: Flyktingarna är naturligtvis inte de kriminella ligorna. De betalar ca 100.000 SEK / person för bli förda till Sverige av de kriminella ligor som försörjer sig på smugglingen. Annies förslag kan man tycka vad man vill om, kombinerat med en gräns för hur många vi kan ta emot så är det ok. Men tyvärr så lär det knuffa ut C ur riksdagen i nästa val, för det är kraftigt impopulärt bland vanligt folk.
Inga Magnusson

2013-09-19 @ 22:32:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback