Kris på migrationsverket!

Mängden asylsökande svämmar över alla bräddar och man har svårt att hinna med mottagningen enligt tidningen DN. Sen finns det inga bostäder att anvisa. 8000 personer som redan har fått uppehållstillstånd väntar på bostäder som inte finns ute i kommunerna och tvinga kommunerna att ta emot kan man göra först efter 1 januari 2014 enligt riksdagsbeslut. De 17.000 bostäder som upphandlats ute i kommunerna för asylsökande räcker bara i några månader. Krismöte gör man med Skolverket, kommuner och Arbetsförmedlingen.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/situationen-pa-migrationsverket-ar-desperat/
Journalisten Erik Hörstadius ifrågasätter om det är vettigt att fortsätta utan förändring på den väg som krymper biståndet till de fattigaste flyktingarna, de som är kvar i närheten av sina hemländer, de som inte har råd att anlita kriminella smugglarligor för att ta sig till Sverige? Enligt honom kostar det i närheten av en halv miljon att ta hit en hel familj smuggelvägen. Inte nog med att man hjälper de rikaste och lämnar de fattigaste i sticket, man försörjer kriminella ligor med den nuvarande politiken.
http://www.affarsvarlden.se/tidningen/article3764894.ece
Bra att några seriösa media börjar våga diskutera flyktingpolitikens utformning! .Det behövs som en motvikt till SD, som hittills varit enda diskussionsforum
 
För säkerhets skull upprepar jag: Jag är inte främlingsfientlig, inte rasist, inte motståndare till att Sverige ger skydd åt människor som behöver det. Men jag är tveksam till hur flyktingmottagningen för tillfället anordnas kvantitativt och kvalitativt och till de beslut som tagits av riksdagen. Mest tveksam är jag till mörkläggningen av den här diskussionen och fakta i  den, i seriösa media och i de etablerade politiska partierna

Kommentarer
Postat av: Lassekolja

"För säkerhets skull upprepar jag: Jag är inte främlingsfientlig, inte rasist."
Jodå Inga, Du är visst främlingsfientlig rasist! Var och en, som har minsta invändning mot den svenska invandringspolitiken eller på något sätt vill begränsa fritt inflöde av utomeuropéer till "det rika" Välfärdssverige, är per automatik främlingsfientlig rasist. Om Du går ut och dementerar detta påstående, då måste Du t.o.m. vara odemokratisk nazist med en fruktansvärd männisosyn. Så enkelt har det blivit! Konstigare än så är det inte Inga!

Svar: Du är ironisk förstår jag. Det är tråkigt att all diskussion och allt ifrågasättande av den svenska flyktingpolitiken har tystats genom att anklaga människor för just främlingsfientlighet o rasism. Men nu börjar det dyka upp artiklar i de etablerade tidningarna som nu senast i DN o i Affärsvärlden. Det är bra för de kan inte avfärdas lika lätt som en privatperson.
Inga Magnusson

2013-09-23 @ 00:22:29
Postat av: Znogge

Naturligtvis är det inte bra. Egentligen tycker jag det är sorgligt att man ska behöva tillägga att man inte är främlingsfientlig. Det finns en gräns och alla frågor måste våga diskuteras!

Postat av: tant Hannele

och vad ska man göra åt att de krigar före 1 januari 2014

Svar: Ja du, oavsett ur vilken synvinkel man betraktar de politiska besluten om flyktingarna så saknas en hel del logik.
Inga Magnusson

2013-09-23 @ 20:43:53
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback