Jerrys Farewell show blev gubben kidnappad till!

Under några veckor har vi smusslat för att göra den här kvällen till en överraskning. Mattias och hans fru ville göra ett födelsedagsfirande för fadren före flytten till Seattle. Jerry Williams Farewell show i Karlstad verkade vara ett lämpligt tillfälle. Och broder hängde på.
Vi åkte till Karlstad med Mattias och Roland trodde att vi skulle vinka av honom vid tåget. Men det skulle vi alltså inte. När vi närmade oss tåget så dök plötsligt Mattias fru upp och broder Markus. Det var en chock att de plötsligt stod där, Roland visste inget. Sen drog vi med honom till hotell Scandic i centrum för incheckning och så till Löfbergs Lila för att först äta en god middag med trerätters serverad vi borden i restaurangen. (Där träffade vi på  min kollega Åsa som också födelsedagsfirade, fast på rätt dag!)
Bild från hotellet efter konserten. Vi är glada över att sönerna  umgås och har trevligt tillsammans, de har ju bott i samma stad några år nu.  Antagligen kommer de att hälsa på varandra även när Mattias flyttar till Seattle. Dessutom har de delvis samma umgänge.
Startnumret var "Working class heroe" snyggt illustrerad med ett arrangemang byggt på det där berömda  fotot med en rad byggjobbare som sitter på en höghusställning och äter matsäck. Mäktigt!
Det var en helt suverän show, långt över förväntan. Inslagen av nostalgi var godis för oss som var med på 50 - 60-talen, hur man resonerade om konsten att få kjolar att stå ut, om brödet med mask i svinryggen,  osv. De här dialogerna hade förstås kunnat skrivas lite fyndigare och vassare, men de dög.
 
Berättelsen om Jerrys liv som artist var absolut bra, hur han mötte alla de stora från den tiden, Beatles, Josefin Baker (hon lärde honom att glida fram över scengolvet!), Chuck Berry ( som vi alla tycker borde få Polarpriset!) och många andra. Det gav en fin ram till konserten och videoskärmar användes bra för att förtydliga och ge närbilder. Jerrys röst håller fortfarande fast han börjar bli till åren. Den är till och med fylligare och starkare nu än förra gången vi såg honom, för så där 10 år sedan. Att han sen sparar den lite genom att låta andra också uppträda blir inte fel eftersom de är så bra.
 
Den första delen av konserten var omväxlande med olika artister och alla av hög klass. Här var ingen tvekan och ingen falsksång. Instrumentalt fick vi njuta av jättefina solon på saxofon, gitarr, piano osv. Jerry var också med ibland förstås. Koreografin var bra och omväxlande, scenen utnyttjades i sin helhet med dansare, symboler, ljusspel så det blev aldrig långtråkigt.
 
Den andra delen var mer Jerrys egen med high-lights från hans repertoar. Det var bara så bra, precis vad vi ville ha som publik. Och publiken var verkligen med på noterna. Inte riktigt fullsatt men nästan, lite tomma platser bara längst upp under taket. Det var ju dessutom en föreställning dagen innan på fredagen.
 
Vi är tacksamma för det här arrangemanget med konsert och övernattning i Karlstad. Det var toppklass för vår del och roligt hade vi. Tack också till grannar hundvakt som hjälpte till med våra fyrbenta det här dygnet.
 
Det är ju ett tag till den riktiga födelsedagen så vi andra i familjen får spara vårt firande till den. Men för övrigt kommer han att undanbe sig  påstår han. Lika bra att nämna det redan nu så ingen planerar nåt i onödan.  
 

Kommentarer
Postat av: Suss

Snart kommer mitt inlägg från samma show, ungefär samma upplevelser dom dem du ger, men jag måste också skriva om det. Har lite mer bilder också. Jag minns när han var på Bergfästet och andra ställen runt länet. Vi var på flera föreställningar minns jag. Hur mycket fyller käre "gubben"?

Svar: Ok, va kul du har också sett honom! 60 fyller gubben i slutet av november.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback