IPCC berättar inte...

... en del obehagliga sanningar om klimatet och sina förutsägelser och om kostnaderna. Förutsägelserna var alltså helt överdrivna, klimatförändringarna kommer mycket långsammare och ter sig ur tidsperspektivet inte skrämmande som värsta alarmen har gjort gällande.  IPCC är alltså FNs klimatpanel  som nu igen lämnar en rapport och den avlämnas i Stockholm den här gången om jag förstått det hela rätt. Förra rapporten kom nog år 2007 och om den här är lika fel så kan man nog lägga ner verksamheten och använda pengarna till fattiga människor på flykt undan krig istället.

IPCCs förutsägelser var rejält fel och man skyller på datorerna! ;-)

Kostnaderna för att åstadkomma knappt märkbara förändringar är i vissa fall astronomiska. Och det är tveksamt om man verkligen satsar på rätt saker. Artikeln i SvD är upplysande.
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/detta-kommer-ipcc-inte-att-beratta_8555004.svd
 

Kommentarer
Postat av: Veiken

Det är ett evigt forskande och kalkylerande och ingen blir så mycket klokare. Vi måste vara rädda om vår jord oavsett vad som händer!

Svar: Ja, det stämmer. Trist när några ger sig ut för att vara värsta experterna och så stämmer inte deras förutsägelser alls. Det underminerar förtroendet för allt seriöst arbete för en bättre miljö
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback